| 
 
| 
 
 
 | 
 
TAZE BEZELYELİ KUZU KEBABI | 
 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82239 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2012 
2,217 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
 
1 kilo net kuzu eti
 
2 baş soğan
 
1/2 tatlı kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
4 su bardağı su
 
1 bağ dereotunun yaprakları
 
Bezelyesi:
 
1.250 gram Araka bezelye, kabuklu
 
125 gram arpacık soğanı
 
2 çorba kaşığı yağ
 
2,5 su bardağı et suyu (yoksa sade su)
 
1/2 kahve kaşığı tozşeker
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
 
1) Yağı bir tencereye koyup kızdırınız.
 
2) Etleri ilâve edip, bırakacakları suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar 8-10 dakika kavurunuz.
 
3) Tepesi ve dibi hafif kesilip soyulmuş 2 soğanı ve unu, tuzu ilâve edip 1 dakika kavurup suyunu ilâve ediniz.
 
4) Baharat Torbası'nı da ilâve edip, kaynarken üzerindeki köpüğü alınız.
 
5) Ağzını kapatarak ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirip ateşten kaldırınız.
 
6) 2 bütün soğanı çıkarıp atınız.
 
Bezelyenin yapılışı:
 
1) Bezelyenin kabuklarını ayıklayıp kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzdürünüz.
 
2) Arpacık soğanlarını temizleyiniz.
 
3) Yağı tencereye koyup eriterek soğanları ve bezelyeyi ilâve ediniz. Et suyunu, şekeri, tuzunu da ilâve ederek ağır ateşte 45-60 dakika pişiriniz.
 
4) Servis yaparken güveçte etleri altına döşeyip üzerine bezelyeyi yerleştiriniz. Dereotunu serpip servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
TAZE BEZELYELİ KUZU KEBABI Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |