| 
 
| 
 
 
 | 
 
Taze Baklalı Bulgur Pilavı (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51673 
Gönderme Tarihi: 15.May.2010 
3,103 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Türkçe altyazılıdır.
 
 
           
 
 
 
Mütevazı Lezzetler mutfağından kucak dolusu sevgiler
 
bugün sebzeli güzel bir bulgur pilavı yapacağız
 
adı; "Taze Baklalı Bulgur Pilavı"
 
ama önce malzeme listesi
 
yarım kilo taze bakla
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
5-6 adet orta boy domates
 
2 adet çarliston biber
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 adet kuru soğan
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
5-10 dal dereotu
 
2,5 su bardağı su
 
ve 1 tatlı kaşığı tuz
 
taze baklalı bulgur pilavının yapımına malzemeleri doğrayarak başlıyoruz
 
öncelikle her zaman olduğu gibi kuru soğanı...
 
elimizden geldiğince ince doğruyoruz
 
soğandan sonra tohumlarını çıkarttığımız biberleri de ince kıyıyoruz
 
sivri biber de kullanabiliriz
 
biberlerden sonra baklaları doğrayacağız
 
tazelerin uçlarından almamız yeterli
 
ama biraz daha kartsa bu şekilde kenarlarından alabiliriz
 
baklalarımızı her zaman alışık olduğumuzdan...
 
daha küçük şekilde doğruyoruz
 
kabuklarını soyduğumuz domatesleri de...
 
küçük küpler halinde doğruyoruz
 
domatesten sonra da son olarak...
 
dereotumuzu çok ince bir şekilde kıyıyoruz
 
bütün malzemeleri hazırladıktan sonra, artık ocağın yanına gidebiliriz
 
ateşe tencereyi yerleştirdik
 
bir çay bardağı kadar sıvıyağımızı bıraktık
 
biraz ısındıktan sonra, 1 adet doğradığımız kuru soğanı ekliyoruz
 
çabuk solması için de az miktarda tuz ilave ediyoruz
 
ve şeffaflaşana kadar kavuruyoruz
 
soğanımız kavruldu, şimdi biberi ve domates salçasını ilave ediyoruz
 
şöyle karıştırarak kavuruyoruz
 
artık domatesimizi de ilave edebiliriz
 
ve az önce ayırdığımız tuzu da katıyoruz
 
domates şeklini kaybedene kadar pişiriyoruz
 
evet domatesimiz güzel bir ifade kazandı
 
şimdi ufak doğradığımız baklaları ilave ediyoruz
 
birkaç tur karıştırıyoruz
 
ve üzerine 2,5 su bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz
 
baklalar yumuşayana kadar, 10 dakika kadar, kapaklı olarak pişiriyoruz
 
evet süremiz doldu, baklalar yumuşadı
 
yıkadığımız ve süzgece çıkarttığımız bulguru...
 
ilave ediyoruz
 
karıştırıyoruz
 
şimdi kapağını kapatacağız
 
bir 5 dakika bu şekilde pişireceğiz
 
sonra dereotunu ilave edeceğiz
 
evet süremiz doldu
 
şimdi kokusu üzerinde kalsın diye...
 
dereotunu pişmesine yakın ilave ediyoruz
 
biraz şöyle bir karıştırıyoruz
 
kapağını kapatıyoruz, kısık ateşte 3 dakika daha pişirip...
 
ateşten alıyoruz
 
pilavımız pişti
 
şöyle 15 dakika daha dinlense iyi olurdu
 
kağıt koymamıza gerek yok
 
şimdi şöyle bir karıştıralım
 
ve ıslattığımız bir kaseye...
 
biraz bastırarak yerleştirelim
 
bu şekilde servis tabağına ters çeviriyoruz
 
ve sofraya götürüyoruz
 
bu bölümümüzde, Mütevazı Lezzetler mutfağında...
 
lezzetli olduğu kadar, besleyici niteliği olan...
 
güzel bir pilav tarifi paylaştık
 
"Taze Baklalı Bulgur Pilavı"
 
en kısa sürede deneyeceğinizi biliyorum
 
şimdiden Afiyet Olsun!
 
 
 ML® Taze Baklalı Bulgur Pilavı için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Taze Baklalı Bulgur Pilavı (görsel) Tarifleri Video Salata Tarifleri
 | 
 
 
 
 |