http://www.ebruomurcali.com.tr
 
 
1 adet bütün tavuk  büyük boy
 
1 adet limon
 
Yarım demet taze nane
 
Yarım demet maydanoz
 
2 adet defne yaprağı
 
1 dal biberiye
 
Üzeri için:
 
1 çay bardağı tereyağı
 
Tuz, karabiber, kimyon, kekik, pul biber
 
Harç:
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet havuç
 
2 adet patates
 
2 adet kırmızı kapya biber
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Tuz, karabiber, pul biber, nane, kimyon, kırmızı biber, isot, yeni bahar
 
2 dal taze kekik
 
 
Üzerine sürmek için; tereyağını baharatlarla karıştırın.
 
Tavuğun derisinin altını, içini ve dışını baharatlı tereyağı ile ovun.
 
Limonu ikiye bölün, nane, maydanoz, defne ve biberiye ile beraber tavuğun içine yerleştirin.
 
Harcı hazırlamak için; sebzeleri arzu ettiğiniz şekilde doğrayın.
 
Tereyağı, sıvı yağ ve baharatlarla sebzeleri karıştırın.
 
Fırın tepsinize sebzeli harcı yayın.
 
Üzerine tavuğu yerleştirin ve tepsiyi önce pişirme kağıdı sonra folyo ile kaplatın.
 
Tavuğun olduğu kısmı makasla açın.
 
160 derecede ısıtılmış fırında tavuk kızarıncaya kadar pişirin.
 
Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 |