Su Ürünleri Tanıtım Grubu İZMİR
 
https://www.turkishseafood.org.tr
 
 
Zeytinyağı
 
1 porsiyon için 350 gram Mırmır
 
Tuz
 
Karabiber
 
Maydanoz
 
Mercanköşk
 
Dereotu
 
Sarımsak
 
1 kepçe su
 
 
Yapışmaz yüzeyli tavada zeytinyağını ısıtın. Mırmır filetolarının kılçığından ayırdığınız etli kısmını tavaya yerleştirip 2 dakika pişirin. Diğer tarafı çevirip tuz, karabiber, doğranmış maydanoz, mercanköşk, dereotu ve isteğe göre sarımsakla tatlandırın. Bir küçük kepçe su veya balıksuyu ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Bu su, buharla filetoları pişirerek tatlandırır. Yemeği harcıyla servis yapın.
  
 |