|
Tavuklu ve Sucuklu Paella |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153546
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2020
619 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet tavuk göğüs
2 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
150 gram sucuk
1 adet kapya biber
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tutam safran
1 çay kaşığı kırmızı biber
300 gram pirinç
850 mililitre tavuk ya da sebze suyu
200 gram haşlanmış bezelye
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
Tavuğu kuşbaşı doğrayın.
Zeytinyağını tavada kızdırıp tavukları yağda hafifçe esmerleşene kadar çevirin.
Soğanı yemeklik, kapya biberi ise jülyen doğrayın.
Tavukları tavadan alıp aynı tavada kısık ateşte soğanları kavurun.
Biberleri ve dövülmüş sarımsağı ilave edip 1 dakika daha çevirin.
Ardından sucuğu ekleyip yağı çıkana kadar kavurun.
Baharatları ve pirinci ekleyip 2 dakika daha kavurduktan sonra tavuk suyunu ilave edin.
Kaynamaya başladığında tavukları yeniden ekleyip kısık ateşte arada karıştırarak 20 dakika pişirin.
Bezelyeleri de ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra limon dilimleri ve kıyılmış maydanozla servis edin.
|
|