| 
 
 
 | 
Tavuklu ve Beşamel Soslu Pilav | 
  | 
dedebebek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.05.2018 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134016 
Gönderme Tarihi: 11.May.2018 
1,955 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr. Haşlanmış tavuk eti
 
1 adet Soğan
 
1 su bardağı tavuk suyu
 
1/2 fincan pirinç
 
1 çorba kaşığı un
 
100 gr. peynir
 
1/2 fincan krema (süt)
 
Sıvıyağ
 
Tuz
 
Küçük hindistancevizi
 
 
Soğanları transparan olana kadar pişirin. Ardından pirinçleri ekleyin 2-3 dakika çevirin. Tavuk suyu ve tuzu ilave edin.Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Unu yağ ile bir tavada kzıdırıp kahverengi renk aldırın. Tuz ve hindistancevizi ekleyin.Krema ve peynir rendesi ile birlikte 5 dakika daha pişirin. Servis için önce pilavı koyun. Tavuk etini parçalayıp sosa karıştırın. Bunu da koyup üstünede peynir rendeleyip 10 dakika fırında peynir eriyene kadar ısıtın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |