| 
 
| 
 
 
 | 
 
TAVUKLU SULTAN BÖREĞİ | 
 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74343 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2012 
1,661 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 parça tavuk butu
 
1 adet kuru soğan
 
6 adet yufka
 
1/2 paket (125 gram) margarin
 
1 tatlı kasığı köri
 
1 tatlı kasığı kekik
 
2 çorba kasığı soya sosu
 
2 çorba kasığı sirke
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
1/2 kilo yoğurt
 
3-4 diş sarımsak
 
2 çorba kasığı margarin
 
1 çorba kasığı pul kırmızıbiber
 
 
Tavuk etlerini 4'e bölünmüş 1 baş kuru soğan, 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerini 2 parmak çıkacak kadar su ile haşlayalım.
 
Tavuklar iyice pişince suyunu süzüp, ayıralım.
 
Etleri kemiklerinden ayırıp, parmak ucu büyüklüğünde parçalayalım.
 
Tavaya 1/2 paket margarin yağı koyup, eritelim.
 
Didiklediğimiz tavukları erimiş yağda 3-4 dakika kavurup, baharatlarını ilave edelim.
 
Yufkaları 6 eşit parçaya bölelim ve kavurduğumuz tavuk içinden yeterli miktarda koyup 2 parmak genişliğinde (sigara böreği gibi) saralım.
 
Yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
 
Tavuklardan arta kalan yağı (eğer kalmamışsa erimiş margarin) böreklerin üzerine sürüp, 180°C'li fırında pişirelim.
 
Ayırdığımız tavuk suyunu kaynar vaziyette bekletelim.
 
Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp; pul kırmızıbiberi margarin yağında yakalım.
 
Börek fırından çıkar çıkmaz üzerine yeterli miktarda kaynar tavuk suyu gezdirip, üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üzerine de pul kırmızıbiberli yağ koyup, sıcak sıcak servis yapalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
TAVUKLU SULTAN BÖREĞİ Tarifleri Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |