2 adet orta boy tavuk
 
5 su bardağı pirinç
 
Biraz kekik
 
3 tane defne yaprağı
 
2 adet soğan
 
1 çay kaşığı ceviz
 
2 tane domates
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 kaşık safran
 
 
Tavukları pişiriniz, suyunu süzünüz. Tencereye yağ, rendelenmiş soğan, tuz, defne, safran, kekik ve tavukları koyunuz. Soğan ve tavuklar pembeleşinceye kadar karıştırınız. Ayıklanmış 5-6 defa yıkanmış pirinci de atınız. Pirinç şişince, tuz, karabiber, ceviz, rendelenmiş domatesleri de ekleyiniz. Bire iki ölçü hesabı ile su ya da et suyu koyunuz. Orta ısıda 20-25 dakika pişiriniz.
  
 |