| 
 | 
| Tavuklu Pirinç Pilavı (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162151 Gönderme Tarihi: 30.Arl.2021
 324 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Pirinç 2 Su bardağı
 Tavuk Suyu 4 Su bardağı
 Tavuk budu 2 Adet
 Nohut 1 Su bardağı
 Tereyağı 1 Yemek kaşığı
 Tuz
 
 Tavuk butları suda haşlanır. Pişince ateşten alınır. Bir tencerede tavuk suyu kaynatılır. İçine ayıklanıp yıkanmış pirinç tuz ve haşlanmış nohut salınır. Önce harlı ateşte birkaç dakika kaynatılır. Sonra ateş kısılarak pişirmeye devam edilir Pirinçler suyunu çekince ateşten alınır. Bir tavada tereyağı kızdırılıp üzerine gezdirilir. Pilav karıştırılır. Tavuk eti didilerek pilava karıştırılıp tencerenin kapağı kapatılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |