2 su bardağı pirinç
 
2 adet tavuk budu
 
150 gr. badem
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı tavuk suyu
 
Tuz, karabiber
 
Hamuru için:
 
2 su bardağı un
 
125 gr. tereyağı
 
1 kahve fincanı süt
 
2 adet yumurta
 
Su, tuz
 
 
Un, tereyağı, süt, yumurta ve tuzu, su ekleyerek yoğurun, 20 dakika bekletin. Tavuğu haşlayın, etlerini didin. Bademleri kavurun, üzerine pirinci koyup, 5 dakika kavurun. Tavuk etleri, tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyerek pilavı pişirin. Derin bir kabı iyice yağlayın. Bademleri tencerenin dibine yapıştırın. Hamuru yarım santim kalınlığında açın, kabın içine yerleştirin. Pilavı içine dökün. Hamurun kenarlarını toplayın. Fırında pişirin.
  
 |