Kısa URL: https://ml.md/lc77324
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2012
3,299 defa indirildi / yazdırıldı
50 Gr Sana Klasik
1 Çay Kaşığı kırmızı pul biber
2 Adet soğan
2 Adet yumurta
1 Çay Kaşığı kimyon
3 Adet patates
2 Kase haşlanmış tavuk
2 Bardak YOĞURT
2 Çay Kaşığı tuz
1 Yemek Kaşığı salça
5 Adet yufka
1 Tutam maydanoz
1 Çay Kaşığı karabiber
Sana margarini eritip soğuyunca yoğurt ve 1 tam yumurta ve bir yumurta beyazı ekleyip çırpıyoruz kalan yumurta sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz. patateslerı haşlayalım. Haşladığımız patatesleri minik doğrayalım. dilerseniz ezedebilirsiniz. soğanları da dograyıp bir miktar yağ da soğanları pişirelim. içine salça ilave edeilm. daha sonra doğradığımız veya ezdiğimiz patateslerı tencere ye ilave edelim..bir miktar karabiber kımyon ve tuz ilave edelim (baharatı fazla sevenler isteğine göre arttırabılır veya azaltabılırsınız)pişen harcın içine maydanozu minik minik doğrayıp ilave edelım ve haşlanmıs tavuklarımızı da mınık parçalar halınde harca ilave edelım yufkayı ortadan ıkıye katlıyoruz.'D'şeklını alacak..bu katladığımız yufkayı 6 eş parçaya kesiyoruz kestiğimiz her parçayı saracağız halıyle yufkayı başta ikiye katladığımız için elimizde 6 tane çift kat yufka oldu bu her parcanın arasına bıraz sana margarinli sostan sürüp 2 kat olan yufkalarımızın geniş kısmına harcımızdan alıp kenarlarını içe bükerek sarıyoruz daha sonra sardığımız böreklerı delıklı bişeye alaım ve suyun altında ıslatalım bıraz suyunu sırksın yağlanmış tepsıye yerleştiirip üzerine yalnızca yumurta sarısı sürelim susamla süsleyip 200 derece de pişirelim.