| 
 | 
| Tavuklu Nohutlu Pilav (Karabük) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc85989 Gönderme Tarihi: 20.Oca.2013
 1,857 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 TC Karabük Valiliği
 
 Pilavı için:
 Tereyağı
 1 kg baldo pirinç
 Tuz
 Üzeri için:
 Nohut
 1 adet soğan
 Salça
 1 tavuk
 
 Nohut akşamdan ıslatılır. Daha sonra soğan, salça, tavuk eti ve ıslatılan nohut bir tencereye konulup pişirilir.
 Pilavın hazırlanışı: Pirinç 30 dk önceden ıslatılır. Yağ eritilip ıslatılan pirinçler kavrulur. Tencerede üzeri aşacak şekilde sıcak su dökülerek kısık ateşte pişirilir. Servise sunulurken önceden pişirilen nohut ve tavuk üzerine eklenir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |