| 
 | 
| Tavuklu Mengen Kavurması (Bolu) | 
|  | gevrek Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.08.2012
 Mesajlar: 61
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc78680 Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2012
 1,936 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Tatlı Kaşığı Pulbiber ve Kekik
 1 Adet iri boy tavuk
 Aldığı kadar tuz
 5 Adet patates
 250 gr mantar
 1 Su Bardağı su
 8 Adet Küçük Boy soğan
 10 Diş sarımsak
 2 Çorba Kaşığı yağ
 
 Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin. Soğan ve sarımsakları bütün olarak, mantarları iri doğrayarak tencereye alın. Tavuğu ve pulbiberi ekleyip kısık ateşte tüm malzemeyi kavurun. İyice kızardıktan sonra suyu ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına alarak kekik, tuz ve karabiber serpin. Kabukları soyulup uzunlamasına doğranmış patatesi kızgın sıvıyağda kızartın. Tavukla birlikte servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |