| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tavuklu Mantarlı Pilav | 
 
  | 
idil 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.10.2008 
Mesajlar: 16 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc28655 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2008 
2,629 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
20 adet mantar
 
1 adet tavuk göğsü
 
2 su bardağı pirinç
 
2 su bardağı tavuk suyu
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Pirinç yarım saat ılık tuzlu suda ıslatılır. Sonra bol sudan geçirerek süzgece çıkarılır. Haşlanmış tavuk ve mantar doğranır. Tencereye yağ konur ve pirinç eklenir 5 dakika kavrulur. Tavuk ve tuz katılır. Ardından tavuk suyu gezdirilir. Kapak kapatılır. Kaynama noktasına gelince 10 dakika pişirilir. Kapakla tencere arasına emici kağıt konur, yarım saat demlendirdikten sonra servise sunulabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tavuklu Mantarlı Pilav Tarifleri Balıklı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |