Kısa URL: https://ml.md/lc98626
Gönderme Tarihi: 31.May.2014
2,379 defa indirildi / yazdırıldı
Türkçe altyazılıdır.
merhabalar efendim, Mütevazı Lezzetler mutfağından kucak dolusu sevgiler
bu bölümümüzde "Tavuklu Makarna Ogretenin"tarifini paylaşacağız
ama isterseniz önce gerekli malzemeye bir göz atalım
1 paket makarna
4 adet tavuk baget
ve 1 çay kaşığı tuz
sıvı malzemesi için: 1 litre süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
ve 2 adet yumurta
malzeme listesinden sonra makarnamızı haşlayarak işlemlerimize başlayalım
makarnayı haşlamak için yaklaşık 4 su bardağı suyu tencereye bıraktık
çok az da tuz ilave ediyoruz
kaynayınca makarnayı ekleyeceğiz
makarnayı ilave ediyoruz
farkındaysanız normalde 5 bardak su kullanırdık...
şimdi 4 bardak kullandık
biraz diri olmasını istiyoruz
mevcut suyu makarna çekti
şimdi kapatalım kendi halinde soğumaya bırakalım
makarnamızın soğuması gerekiyor demiştik
pişireceğimiz tepsiyi yağladık
boşaltalım, tepside soğusun
biz de diğer işlemlerimizi yapalım
kenarda beklesin
iki adet yumurtamızı öncelikle kıralım
biraz tuz katkısıyla çırpalım
unu ekleyelim
sıvıyağı ilave ediyoruz
ve soğuk sütümüzü karıştırarak katıyoruz
şimdi kemiklerinden ayırdığımız tavuklarımız var...
biz baget kullandık
ama bu tarifin iyi tarafı tavuk olarak elinizde ne varsa kullanabilirsiniz
biraz da karıştıralım
bu arada fırınımızı 200 derecede ısıtmaya başladık
şimdi karışımımızı döküyoruz
süt kullandığımız için az suda haşladık
artık 200 derece fırına verebiliriz
35 dakika sonra
makarnamız fırından çıktı, kendimize bir parça alalım
küçük parçalar halinde alırsak serviste daha şık olacak
farklı ve lezzetli bir makarna tarifi daha
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümde...
yapımı kolay, görüntüsü şık, lezzetli bir makarna tarifi paylaştık
"Tavuklu Makarna Ogretenin" nasıl yapıldığını öğrendik
en kısa sürede denemnizi ve bizleri hatırlamanızı rica ediyorum
hoşçakalın...