6 su bardağı tavuk suyu
1 adet tavuk göğüs eti (haşlanmış)
1 orta boy soğan
2 adet patlıcan
2 adet domates
100 gr ıspanak yaprağı
3 yemek kaşığı margarin
Yarım çay kaşığı kuru kekik
Biraz tuz, biber
Patlıcanları, alacalı soyun, küçük kuşbaşı doğrayın, tuzlu suda 5- 10 dk bekletip, süzüp kurulayın.
3 yemek kaşığı margarini tavaya alın, doğranmış soğanları ekleyip soteleyin.
patlıcanları ekleyip pişirin.
Doğranmış domates, kekik, tuz ve karabiberi ekleyin,10 dk kadar pişsin.
Ispanak yapraklarını doğrayıp ekleyin, 1-2 dk sonra tavuk suyunu ve küçük parçalara bölünmüş tavuk etini de koyun.
Yaklaşık 30 dk pişsin.
Suyunu kontrol ederek ocağı kapatın.
|