| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tavuklu Duvaklı Pilav | 
 
  | 
kırmızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2011 
Mesajlar: 39 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66526 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2011 
2,283 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 yufka
 
1 tavuk göğsü
 
3 su bardağı pirinç
 
1 kuru soğan
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
2 çorba kaşığı kuşüzümü
 
Sıvıyağ, katı yağ
 
Tuz, tavuk suyu
 
 
Kullanacağımız kalıbı katı yağ ile yağlayıp buzdolabında dinlendiriyoruz. Tavuk göğsünü haşlayıp tiftikliyoruz. Yıkanmış pirinci sıvıyağ ve doğranmış soğan ile kavuruyoruz. Kuş üzümü ve dolmalık fıstığı ekliyoruz. İyice kavurduktan sonra tavuk suyu, normal suyu ve tuzu ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Sonra tiftiklenmiş tavuğu pilava katıp karıştırıyoruz. Yağlanmış kalıba 2 yufkayı yerleştiriyoruz. Pilavı içine koyup kenarlarda kalan yufkaları ortaya doğru kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tavuklu Duvaklı Pilav Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |