|
|
Tavuklu Divriği Pilavı (Sivas) |
|
hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc54926
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2010
4,541 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 adet orta boy bütün tavuk (1,2-1,5 kg kadar)
1 su bardağı nohut
1 adet büyük kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
7-8 adet top yenibahar
Ayrıca;
50-100 gr tereyağı + 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Nohudu akşamdan bol suyla ıslatıp ertesi sabah haşlayın. Pirinci bol tuzlu kaynar suda en az bir saat kadar bekletin.
Tavuğu yıkayıp süzdükten sonra üzerine çıkacak kadar su ve 1 çay kaşığı tuzla iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tavuğu tencereden alıp deri ve kemiklerini ayıklayın ve etlerini uzun şeritler halinde dilimleyin.
Soğanı incecik yemeklik doğrayıp derin bir kaba koyun. Üzerine tuz, karabiber ve yenibaharı serpiştirip elinizle ovalayın.
Tencerenin dibine baharatlı soğanın yarısını yayın. Üzerine nohudu serpiştirin. Üzerine tavuk etini serip kalan soğanı aktarın ve top yenibaharı serpiştirin.
Islanmış pirinci tekrar sıcak suyla yıkayıp süzün, (pirinci ufalamayın kırılır) süzdüğünz pirinci de en üste aktarıp tereyağını top top koyun. Zeytinyağını da gezdirdikten sonra suyunu eklemeden orta ısılı ateşte karıştırarak 5-6 dakika pişirin, böylece nohut ve et biraz kızarıp lezzetleri artar.
1 su bardağı sıcak tavuk suyunu da tencereye aktarıp orta ısılı ateşte 5-6 dakika kaynatın. Kalan tavuk suyunu da pilav suyunu çektikçe kepçe kepçe ilave edin. (hepsini birden koyarsanız pirinç et ve nohut karışır)
Pilavı karıştırmadan pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın.Tencereyi bir örtüyle sıkıca sarıp pilavı en az 2-3 saat dinlendirin.
Tencereyi servis tabağına ters çevirip sıcak sıcak servise sunun.
|
|
Tavuklu Divriği Pilavı (Sivas) Tarifleri Eskişehir Yemekleri
|
|