|
Tavuklu Cerpleme (Denizli) |
|
Eda Şaşma
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc140339
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2019
739 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
8 Adet tavuk baget
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kaşığı kırmızıbiber
3 diş sarımsak
Hamur için:
1 su bardağı un
Tuz yeteri kadar
Karabiber yeteri kadar
Pekmez ile nişasta karıştırılıp kısık ateşte ağır ağır karıştırarak şerbet yapılır. Soğuduktan sonra tabaklara konup üzerine susam serpilir. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapılabilir.
Not: Ürün içeriğini zenginleştirmek için isteğe göre karışıma fıstık, ceviz, fındık vb. yemişler ilave edilebilir. Mini kare şeklinde kesilerek kahve yanında da ikram edilebilir.
|
|