| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tavuklu Bostan Kebabı | 
 
  | 
cin Ali 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.11.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30671 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2008 
3,467 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet bostan patlıcanı
 
1 adet soğan
 
400 gr tavuk göğüs eti
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 adet domates
 
1 çay bardağı konserve bezelye
 
5 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuÜzeri için:
 
4 dilim domates
 
Rende kaşar
 
 
Patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra kızartılır. Diğer tarafta soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine kuşbaşı doğranmış tavuk atılır. 15 dakika sonra salça, rende domates ve tuz eklenir. En son bezelye katılır. 10 dakika sonra ateşten alınır. Kızaran patlıcanlar bir fırın kabına yatırılır. Ortası yarılır ve genişletilir. İçine harç doldurulur. Birer dilim domates konur, rende kaşar serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tavuklu Bostan Kebabı Tarifleri Beyti Tarifleri
 | 
 
 
 
 |