| 
 
 
 | 
Tavuklu Bezelyeli Kırmızı Pirinç Pilavı | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120310 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2016 
1,275 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
200 gr kuşbaşı haşlanmış tavuk eti
 
2 su bardağı kırmızı pirinç
 
1 çay bardağı mısır
 
1 su bardağı bezelye
 
2 çay kaşığı tuz
 
4 su bardağı sıcak su
 
 
Mısır ve bezelye bir tencerede haşlayın. Kırmızı pirinçleri sıcak suda 10 dakika bekletin. 2 yemek kaşığı tereyağında haşlanan mısır ve bezelyeyi kavurun. İçine sıcak suda bekletilmiş kırmızı pirinçleri ve 2 çay kaşığı tuzu ekleyin. 4 su bardağı sıcak suyu ilave edip pişmeye bırakın. Pilav pişince İçine haşlanmış ve küçük doğranmış tavukları döküp harmanlayın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |