| 
 
 
 | 
Tavuklu Beşamelli Karnıyarık | 
  | 
nilperi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.09.2014 
Mesajlar: 25 Şehir: Hakkari | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101459 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2014 
1,491 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg patlıcan
 
250 gr tavuk kuşbaşı
 
4 sivribeber
 
5 domates
 
4 diş sarımsak
 
1 adet kurusoğan
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı kaşar rendesi
 
3 yemek kaşığı şeker
 
2 yemek kaşığı un
 
150 gr. margarin
 
3 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 su bardağı sıvıyağ
 
 
Patlıcanları alacalı soyunuz. Limonlu suda bekletip iyice kurutunuz.
 
Bol sıvıyağında kızartınız yağını süzün tepsiye alınız.
 
İç harcı için; Eritip margarinin üzerine kuşbaşı tavuk etlerini rendelenmiş soğanları soteleyiniz.
 
Sonra küp doğranmiş biberleri ve salçayı ekleyin.
 
Küp doğranmış domatesler, sarımsak, karabiber ve tuzu ekleyip 15 pişiriniz.
 
Patlıcanları karnıyarık gibi açınız içine az tuzlayınız. Tavuklu harcı doldurunuz.
 
BEŞAMEL SOSUN YAPILIŞI:
 
Un ve Sana margarini pembeleşinceye kadar kavurunuz.
 
Soğuk sütü ilave ediniz boza kıvamına gelince oacaktan alınız.
 
Patlıcanların üzerine ilave ediniz 200 derecelik fırına veriniz.
 
Çıkmasına yakın kaşarları ilave ediniz sıcak servis yapınız
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |