| 
 
 
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
ERTOSUN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2006 
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6700 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006 
3,394 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler: 
 
1 tavuk gogsu
 
1 bas sarımsak
 
1 kasik siviyag
 
Soya sosu
 
Yapilisi:
 
1) Tavaya siviyag ve sarmisak konup yuksek ateste iyice oldurulur.
 
2) Tavuk gogsu kusbasi olarak dogranir ve sarmisakli yaga ilave edilir. Yuksek ateste karistirilarak sote edilir.
 
3) 4 damla soya sosu ilave edilerek karistirilir.
 
4) Sicak olarak servis yapilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Ahben" tarafından gönderildi. 03.03.2020
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
Terazi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2006 
Mesajlar: 32 Şehir: Sanal Alem | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7350 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2006 
2,954 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
 
2 adet tavuk göğsü
 
1 kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 adet sivri biber
 
1 adet domates
 
1 çay kaşığı kekik, kırmızı biber, kara biber
 
2 çorba kaşığı rende kaşar
 
tuz
 
 
Ayçiçek yağını tencerede kızdırın, kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini birkaç dakika kavurun. Doğranmış soğanı, dövülmüş sarımsağı ve doğranmış biberi tencereye alın, üzerine doğranmış domatesi ekleyin, karıştırarark kavurun, pişmesine yakın üzerine baharatları atın, tencereyi ocaktan alın, üzerine kaşar rendesini serpin karıştırın servis yapın.
  
 | 
TAVUK SOTE | 
  | 
Hilvan'lı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.10.2010 
Mesajlar: 32 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56680 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2010 
2,849 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tavuk veya piliçler temizlenip istenilen şekilde doğrandıktan sonra, tencerede biraz kavrulmağa başladığı esnada, üzerlerine un serpip kızartılmalarına devam etmeli. Tuz, biber ve baharatını kattıktan ve birkaç baş sarmısağı da dişlere ayırıp, maydanozu da, mantarı da doğrayıp bir iki domates dahi koyduktan sonra, et suyunu da ilâve ederek hafif ateşte pişirmeli ve hangi salça arzu ediliyorsa, onu da hazırlayıp üzerine dökmelidir.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.07.2024
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
Tamer 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.06.2008 
Mesajlar: 33
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74642 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2012 
2,543 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg tavuk göğsü
 
1 adet soğan
 
3 adet sivribiber
 
2 adet domates
 
1 tatlı kaşığı salça
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pulbiber
 
 
Tavuğu kuşbaşı şeklinde doğrayıp, tencereye ayçiçeği yağı ve doğradığınız tavuğu ilave ederek, hafif sulu kalıncaya dek kavuralım. İnce ince doğradığınız sivri biberleri ve soğanları tavuğun üstüne ilave edip iyice karıştırın. 5 dk. boyunca kapağı kapalı olarak pişirelim. Beş dakikanın sonunda domatesleri ilave edelim (kabuğunu soyup küp küp doğramanız daha da iyi olacaktır.) Bir kapta köri ile birlikte baharatları yarım bardak suda eritip doğradığınız domateslerin üzerine ilave edin daha sonra tuzunu atıp, suyunu çekene dek pişirelim. Son olarak tavuk sotemizi sıcak olarak servis yapabiliriz.
 
 
 
 
Fotoğraf "patavat" tarafından gönderildi. 24.02.2020
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
sabaat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2010 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73017 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2012 
2,459 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kuşbaşı tavuk göğüsü
 
1 adet kuru soğan
 
4 yada 5 tane isteğe göre acı yada tatlı taze biber
 
2 yemek kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kırmızı biber.karabiber
 
3 yemek kaşığı sıvıyağ
 
 
İlk olarak kuşbaşı doğranmış tavuğumuzu bir güzel yıkıyoruz,daha sonra tenceremize sıvıyağımızı kızdırıp içine ilk olarak soğanımızı doğrayıp,ardından ince ince doğranmış biberirimizi ilave edip kavuruyoruz(3-4 dk.) Salçamızı da ekledikten sonra tavuğumuzla beraber bir süre kavuruyoruz ve üzerine tencerenin yarısını geçmeyecek kadar ılık su ilave edip içine tuzumuzu, isteğimize göre karabiber ve kırmızı biber ilave edip orta ateşte yaklaşık 30 dk pişirmeye bırakıyoruz. Tavuk eğer kıvamına geldi ise servis yapabiliriz.
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
Yasemin Tarakçı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.07.2007 
Mesajlar: 47 Şehir: Anıttepe Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75076 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2012 
2,438 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo tavuk göğsü
 
1 adet büyük soğan
 
4-5 adet biber
 
1 adet büyük boy domates
 
2-3 diş sarımsak
 
Bir tutam tuz
 
Bir tutam karabiber
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Tavuklar kuşbası dogranır ve tavaya alınır. Tavuklar kavrulurken diğer tarafta soğan biber sarımsak ve domates kesilerek hazırlanır.Tavuklar kavrulduktan sonra sırasına göre soğan, biber ve domates eklenip sotelenir. Domatesi sarımsağı ve baharatı eklenip tencerenin kapagı kapatılır domatesler suyunu verene kadar yaklasık 10 dakika kaynatılır. Yemeğimizi tabaklara aldıktan sonra üstüne tarhun ve ince kıyılmış maydonoz sepilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.02.2024
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
lapa 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101086 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2014 
2,033 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tavuk kuşbaşı
 
5 adet sivri biber
 
1 adet kırmızı dolmalık biber
 
1 su bardağı arpacık soğan
 
4 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı süt
 
2 çorba kaşığı susam
 
 
Sarımsakların ve arpacık soğanların üzerine birmiktar zeytinyağı ekleyip 5 dakika kavurun. Tavuk etlerini de küçük parçalara ayırtıp içlerine atın ve 15 dakika birlikte kavurun. İçine sivri biberleri ve kırmızıbiberi de doğrayın. İsterseniz hepsini bir fırın tepsisi içine aktarıp 20 dakika 190 derecede pişirin. Sıcakken üzerine baharatları serpin ve istenirse domateslerle süsleyip bol salatayla ikramedin. İkrametmeden önce üzerine susam serpin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
ruhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2017 
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123644 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017 
1,400 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Tavuk (göğüs) 500 gr
 
Domates 350 gr
 
Tatlı kırmızı biber 200 gr
 
Tatlı yeşil biber 200 gr
 
Soğan 100 gr
 
Domates salçası 20 gr
 
Ayçiçeği yağı 40 ml
 
Su 100 ml
 
Köri 3 gr
 
Tuz
 
Baharatlar
 
 
Salçayı su ve köri ile karıştırın. Tavuk göğsünü yıkayın. Tavuğu ve sebzeleri 1,5 cm'lik küpler şeklinde kesin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 25 dakika olarak ayarlayın ve "Başlat" tuşuna basın. Geri ayım başladıktan sonra hazneye sebzeleri ve tavuğu koyun. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. Sonra "İptal/Isıtma" tuşuna basın. Salçayı pişiricinin içine dökün, tuz ve baharatı ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. ok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu GÜVEÇ pişirme süresini 25 dakika olarak ayarlayın ve "Başlat" tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
ana 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.04.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124488 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2017 
1,257 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
1 kg kuşbaşı tavuk eti
 
2 adet soğan
 
4 adet yeşil biber
 
4 adet domates
 
50 gr. sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı pulbiber
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Domates,yeşilbiber ve soğan doğrandıktan sonra geri kalan diğer malzemelerle karıştırılarak Fırına verilir. Üniversal programda 100 derecede 20-25 dk.pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 11.07.2023
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
ayaktakımı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.02.2020 
Mesajlar: 30 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148838 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2020 
971 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
500 gram tavuk göğsü
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet yeşil biber
 
1 adet kapya biberi
 
1 adet domates
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Nane
 
Tuz
 
 
Kuşbaşı doğranmış tavuk etini zeytinyağında soteleyin.
 
Soğan ve biberleri ince ince doğrayıp tavuğun üzerine ekleyin.
 
Domatesin de kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve tavaya ilave edin.
 
Yemeğiniz suyunu çekince baharatları ekleyip güzelce karıştırın.
 
Ara karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
 
Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
kallavi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140381 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2019 
874 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
300 gram kemiksiz tavuk but
 
3 adet yeşil biber
 
1 adet kuru soğan
 
3 adet domates
 
1 kahve fincanı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Pul biber
 
Karabiber
 
 
Öncelikle kuşbaşı şeklinde doğranmış kemiksiz tavuk butunuzu tavaya atın.
 
Tavukları orta derecede ateşte kavurmaya başlayın, öncelikle tavukların suyunu çekmesini bekleyin, tavuklar beyazlaşacak ve daha sonra piştikçe kızaracak.
 
Tavuklar kızarmaya başlayınca yeşil biberleri tavaya ekleyin, yeşil biberlerden sonra domatesleri tavaya atın, aynı şekilde soğanları da kavurmaya başlayın.
 
Yaklaşık 15 dakikalık kavurma işleminin ardından tavuk soteniz hazırdır demektir. Pişirme sırasında biberlerin ve domateslerin pişmesine soğanların da kavrulmasına özen gösterin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
Ahben 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2020 
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148956 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2020 
619 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. tavukgöğsü
 
2 su bardağı sıcak su
 
½ çay bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 domates
 
1 büyük soğan
 
3 yeşil biber
 
2 kapya biber
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı pul biber
 
½ çay kaşığı karabiber
 
Tuz
 
 
Geniş bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alın. Salçaları ekleyip kavurmaya başlayın.
 
Soğanı incecik doğrayın ve salçada kavurun. İnce doğranmış yeşil ve kapya biberi de tencereye alın.
 
Küp küp doğranmış tavukgöğsünü tencereye alın. Kızgın ateşte birkaç dakika tavukları kavurun.
 
Doğranmış domatesi de tencereye alın. Pul biber, karabiber ve kekiği tencereye alın.
 
Sıcak suyu tencereye ekleyin, tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
 
Tavuklar yumuşadıktan sonra tuzu da ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın.
 
Suyunu çeken tavuk soteyi ocaktan alın.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
kerem ali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2020 
Mesajlar: 35 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150178 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2020 
570 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 Gram Doğranmış Tavuk Eti
 
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
 
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
 
1 Adet Sotelik Doğranmış Kuru Soğan
 
Sarımsak (isteğe göre katılmasa da olur)
 
Yeteri Kadar Tuz
 
Baharat
 
 
Tavuk ve yağları tavaya alıp sotelemeye başlayın.
 
Suyunu çekince soğanları ekleyin.
 
Solunca kalan malzemeleri ekleyin ve suyunu çekip tavuklar pişinceye kadar pişirin.
 
Servis tabağına alıp maydanoz ile servis edin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158491 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2021 
551 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
Yarım kilo tavuk göğsü
 
2 adet domates
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
İsteğe göre 1 tatlı kaşığı domates salçası
 
2 adet yeşil biber
 
1 adet kırmızı biber
 
1 adet soğan
 
1 diş sarımsak
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Tuz
 
İsteğe göre süslemek amacıyla yeşil soğan
 
İsteğe göre 1 yemek kaşığı soya sosu
 
 
Tavuk sote tarifi en kolay akşam yemeği önerisi olabilir. Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Orta ateşte bir kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
 
Tavukların rengi değişirken soğanları yemeklik, biberleri julyen doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın.
 
Suyunu biraz çektikten sonra soğanları ve ince kesilmiş sarımsağı tavuklara ilave edin. Birkaç dakika soğanlar kendini bıraktıktan sonra biberleri de ekleyin. Biberler de sotelenince domatesi, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Eğer çok kırmızı seviyorsanız biraz salça da ekleyebilirsiniz. Domates yeterince suluysa su eklemeyin, ama sulu değilse yarım çay bardağı sıcak su eklenebilir. Kapağı kapatın ve etler pişene kadar pişirin. Tavuk sote hazır, sıcak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159748 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2021 
537 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg tavuk göğsü
 
Sıvı yağ
 
Bal
 
Sirke
 
Et suyu
 
Biber
 
Kimyon
 
Kekik
 
Rezene tohumu
 
Nane
 
Sedef otu
 
Kuru incir
 
 
Tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayın.
 
Doğranmış parçaları bir tava içerisine yerleştirin.
 
Üzerine sıvı yağ ekleyerek pişirmeye bırakın.
 
Ayrı bir kap içerisinde bal, sirke, et suyu ve sıvı yağdan oluşan bir karışım hazırlayın.
 
Bu karışımın içerisine doğranmış biber, kimyon, biraz kekik, rezene tohumu, nane, sedefotu ve kuru incir ekleyin.
 
Daha sonra bu sosu tava içerisinde pişmekte olan tavukların üzerine dökün.
 
Kısık ateşte yeteri kadar piştikten sonra servis edin.
 
 
Not: Arzuya göre tarife tuz ve çam fıstığı da ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
Düzağaç 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 10
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152045 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2020 
528 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg tavuk göğsü
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
2 adet yeşil biber
 
1 adet kırmızı biber
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Tuz
 
1 su bardağı su
 
 
Tavuk göğüsü kuşbaşı doğranır. Soğanları piyazlık, biberleri julyen, domatesleri küp küp doğrayın. Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun. Suyunu çekince soğanları ve doğranmış sarımsakları ekleyin. 1 - 2 dakika kavurduktan sonra biberleri ilave edin. Biberler sotelenince domatesleri, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Üzerine 1 bardak su ekleyin ve tavuk pişene kadar kapağı kapalı pişirmeye devam edin. Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158512 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2021 
450 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 Gram Tavuk Göğsü ( Budu da tercih edilebilir) )
 
1orta boy soğan
 
2-3 tane sivri biber
 
2 Domates
 
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
 
Yarım çay bardağı Ayçiçek Yağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul Biber
 
 
Tavuklar küp şeklinde doğranır ve yıkanır.
 
Hafif sulu bırakılarak yağ konulan tencereye eklenir ve kavrulur.
 
Soğan ve biber de doğranarak ilave edilir sotelenir.
 
5 dakika kadar pişirilir ve soyulmuş ve doğranmış domatesler eklenir.
 
Pişmeye yakın baharatı ve tuzu da katılarak tamamlanır.
 
Tavuk sote servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171293 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2023 
401 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 baş soğanı ay şeklinde kesin.
 
500 gram tavuk göğsünü kuşbaşı kesin.
 
Başka bir tencerede tavukların suyunu çekmesini bekleyene kadar pişirin.
 
Bir tavaya ise bir yeşil biber bir kırmızı biber uzun uzun kesip koyun.
 
Soğanları atıp üzerine bir yemek kaşığı soya sosu ilave edin.
 
Pul biber ve nane ekleyin. Suyu çeken tavukları da karışıma koyup kavurun.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156881 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2021 
397 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
 
1 kiloya yakın tavuk pirzola (kuşbaşı)
 
1 havuç (boydan ikiye bölüp ince kıyılmış)
 
1 iri soğan (ay şeklinde doğranmış)
 
7-8 renkli çarliston biber (ince kıyılmış)
 
Tuz
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
Yarım çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı tozbiber
 
Kreması için:
 
1 su bardağı süt
 
1 silme tatlı kaşığı un
 
1 silme çay kaşığı tuz
 
 
Tavuk pirzolalar kuşbaşı doğranır. Derin tavada tereyağ eriyince tavuklar eklenip suyunu salıp çekene kadar kapağı kapalı ara ara karıştırarak sotelenir. Soğan ve havuç eklenip 2-3dk sotelenir. Biberler eklenip 2-3dk sotelenir. Baharatlar eklenip karıştırılır. Bu esnada kreması hazırlanır. Süt, un, tuz cezveye alınıp karıştırılır. Kısık ateşte karıştırarak kaynamaya başladığı an altını kapatıp tavuğun üzerine gezdirilip, karıştırılır. 2-3dk sonra altı kapatılıp servis edilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.02.2024
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179247 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2024 
317 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
300 gram tavuk göğsü
 
1 adet soğan
 
1 adet yeşil biber
 
1/2 adet kırmızı biber
 
1 adet doğranmış domates
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı kuru nane
 
 
Tavanın içerisine iki yemek kaşığı sıvı yağını dökün. Üzerine 300 gram doğramış olduğunuz tavukları ekleyin ve yüksek ateşte soteleyin.
 
Pişen tavukların üzerine doğranmış soğanları ekleyerek sotelemeye devam edin.
 
Doğranmış yeşil biber ve kapya biberi de üzerine ekleyin.
 
Ardından doğradığınız domatesi de tavanın içerisine aktarın.
 
Suyunu çektikten sonra sırasıyla; tuz, karabiber, pul biber ve kuru naneyi ilave ederek güzel bir şekilde karıştırın.
 
Güzelce pişen tavuk sotenizi ocaktan alıp servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |