| 
 
 
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
Tamer 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.06.2008 
Mesajlar: 33
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74642 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2012 
2,543 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg tavuk göğsü
 
1 adet soğan
 
3 adet sivribiber
 
2 adet domates
 
1 tatlı kaşığı salça
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pulbiber
 
 
Tavuğu kuşbaşı şeklinde doğrayıp, tencereye ayçiçeği yağı ve doğradığınız tavuğu ilave ederek, hafif sulu kalıncaya dek kavuralım. İnce ince doğradığınız sivri biberleri ve soğanları tavuğun üstüne ilave edip iyice karıştırın. 5 dk. boyunca kapağı kapalı olarak pişirelim. Beş dakikanın sonunda domatesleri ilave edelim (kabuğunu soyup küp küp doğramanız daha da iyi olacaktır.) Bir kapta köri ile birlikte baharatları yarım bardak suda eritip doğradığınız domateslerin üzerine ilave edin daha sonra tuzunu atıp, suyunu çekene dek pişirelim. Son olarak tavuk sotemizi sıcak olarak servis yapabiliriz.
 
 
 
 
Fotoğraf "patavat" tarafından gönderildi. 24.02.2020
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
sabaat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2010 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73017 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2012 
2,458 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kuşbaşı tavuk göğüsü
 
1 adet kuru soğan
 
4 yada 5 tane isteğe göre acı yada tatlı taze biber
 
2 yemek kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kırmızı biber.karabiber
 
3 yemek kaşığı sıvıyağ
 
 
İlk olarak kuşbaşı doğranmış tavuğumuzu bir güzel yıkıyoruz,daha sonra tenceremize sıvıyağımızı kızdırıp içine ilk olarak soğanımızı doğrayıp,ardından ince ince doğranmış biberirimizi ilave edip kavuruyoruz(3-4 dk.) Salçamızı da ekledikten sonra tavuğumuzla beraber bir süre kavuruyoruz ve üzerine tencerenin yarısını geçmeyecek kadar ılık su ilave edip içine tuzumuzu, isteğimize göre karabiber ve kırmızı biber ilave edip orta ateşte yaklaşık 30 dk pişirmeye bırakıyoruz. Tavuk eğer kıvamına geldi ise servis yapabiliriz.
  
 | 
TAVUK SOTE | 
  | 
Hilvan'lı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.10.2010 
Mesajlar: 32 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56680 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2010 
2,849 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tavuk veya piliçler temizlenip istenilen şekilde doğrandıktan sonra, tencerede biraz kavrulmağa başladığı esnada, üzerlerine un serpip kızartılmalarına devam etmeli. Tuz, biber ve baharatını kattıktan ve birkaç baş sarmısağı da dişlere ayırıp, maydanozu da, mantarı da doğrayıp bir iki domates dahi koyduktan sonra, et suyunu da ilâve ederek hafif ateşte pişirmeli ve hangi salça arzu ediliyorsa, onu da hazırlayıp üzerine dökmelidir.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.07.2024
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
Terazi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2006 
Mesajlar: 32 Şehir: Sanal Alem | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7350 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2006 
2,954 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
 
2 adet tavuk göğsü
 
1 kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 adet sivri biber
 
1 adet domates
 
1 çay kaşığı kekik, kırmızı biber, kara biber
 
2 çorba kaşığı rende kaşar
 
tuz
 
 
Ayçiçek yağını tencerede kızdırın, kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini birkaç dakika kavurun. Doğranmış soğanı, dövülmüş sarımsağı ve doğranmış biberi tencereye alın, üzerine doğranmış domatesi ekleyin, karıştırarark kavurun, pişmesine yakın üzerine baharatları atın, tencereyi ocaktan alın, üzerine kaşar rendesini serpin karıştırın servis yapın.
  
 | 
Tavuk Sote | 
  | 
ERTOSUN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2006 
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6700 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006 
3,394 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler: 
 
1 tavuk gogsu
 
1 bas sarımsak
 
1 kasik siviyag
 
Soya sosu
 
Yapilisi:
 
1) Tavaya siviyag ve sarmisak konup yuksek ateste iyice oldurulur.
 
2) Tavuk gogsu kusbasi olarak dogranir ve sarmisakli yaga ilave edilir. Yuksek ateste karistirilarak sote edilir.
 
3) 4 damla soya sosu ilave edilerek karistirilir.
 
4) Sicak olarak servis yapilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Ahben" tarafından gönderildi. 03.03.2020
  
 | 
 
 
 
 
 
 |