|
|
Tavuk Kroket |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc35950
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2009
2,456 defa indirildi / yazdırıldı
|
İçindekiler
275 ml süt
50 g (1 çorba kaşığı) tereyağı
50 g (3 çorba kaşığı) un
100 g tavuk göğsü kıyması
2 yumurta sarısı
tuz
karabiber
muskat
Yumurtalı Karışım:
1 yumurta
1 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber.
Tereyağını eritin ve karıştırarak unu ilave edin. Sıcak sütü, tuz, karabiber ve baharatı ekleyin. Tavuk kıymasını da ekleyin ve 5 dakika süreyle karıştırarak pişirin. Ateşten alın ve yumurta sarılarını ilave edin. Bu karışımı hafif yağlanmış bir kabın içine 2 cm kalınlığında yayın ve soğumasını bekleyin. 5 cm x 5 cm ebatında kareler halinde kesin. Yumurta Karışımı için: 1 yumurtayı 1 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz ve karabiber ile çırpın. Kare halindeki hamurları önce una, sonra yumurta karışımına, son olarak da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda iyice kızartın, süzün ve servis yapın.
ML® Tavuk Kroket için tıklayın
|
|
Tavuk Kroket Tarifleri Tefal Yemek Tarifleri
|
|