| 
 
 500 g taze bezelye içi
 4-5 adet arpacık soğan
 2 diş sarımsak
 1 çorba kaşığı tereyağı
 Tuz, taze çekilmiş karabiber
 Köftesi için:
 300 g tavuk göğüs eti
 Yarım çay kaşığı tuz
 Yarım çay kaşığı kimyon
 1 yemek kaşığı pirinç
 1 yumurtanın akı
 1-2 çorba kaşığı un
 Sunum için:
 100 ml Pakmaya ŞefKrema
 Taze çekilmiş renkli biber
 Taze fesleğen yaprakları
 
 Yıkayıp süzdüğünüz bezelye içlerini tencereye aktarın. Üzerine 5 bardak suyu, enine ikiye kesilmiş arpacık soğanları ve 2 diş sarımsağı ekleyin.
 Bezelyeleri orta ateşte 15 dakika haşlayın.
 Köftesi için tavuk etini mutfak robotunda iyice parçalayıp kıyma gibi ezdikten sonra çukur bir kaba aktarın.
 Sıcak suda yıkayıp süzdüğünüz pirinci, 1 yumurtanın akını, tuzu ve kimyonu ekleyip yoğurun.
 Hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Un serpilmiş tepsinin içinde hafifçe sallayıp her tarafını una bulayın.
 Kaynayan bezelyeyi ocaktan alın. El blenderi ile hafif pürüzlü olacak şekilde çırpın. Çorbayı tekrar ocağın üzerine alın. Tereyağını ve tuzu ilave edin.
 Kaynayınca içine köfte hamurlarını atın. 15 dakika pişirip ocaktan alın.
 Çorbayı servis kaselerine paylaştırmadan birkaç dakika önce, taze çekilmiş karabiberi, kısık ateşte ısıtılmış Pakmaya ŞefKremayı ve taze fesleğen yaprakları ile tatlandırarak sıcak servis yapın.
 
 
  
 
 |