| 
 
 
 | 
Tavuk Kebabı (İnebolu Kastamonu) | 
  | 
brutus 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.04.2020 
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149831 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2020 
449 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 
Köy tavuğu 
 
Yoğurt 
 
Tereyağı 
 
Tuz 
 
İnebolu pidesi 
 
 
Köy tavuğu düdüklü tencerede yaklaşık 1 saat kadar haşlanır. 
 
Haşlanan etler kemiğinden ayrılır. 
 
İnebolu Pidesi kare şeklinde küçük küçük dilimlendikten sonra bir tabağın tabanını kaplayacak kadarı tavuk suyuna atılıp hemen çıkartılır ve bir süzgeç yardımıyla suyu akıtılır. 
 
Tabağa konan ıslanmış ekmeklerin üzerine çırpılmış yoğurt yayılarak konulur. 
 
Ayrı bir tavada tereyağında tavuklar sotelenir ve sonrasında yoğurdun üzerine konulur. 
 
Tereyağ kızdırılıp üzerine dökülür. 
 
Servis edilir ve kaşıkla yenilir.
 
 
Not: Tavuğun haşlandığı su ayrıca çorba ve pilav yapımında da kullanılabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |