| 
 
 
 | 
Tavuk İncik Haşlama | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47513 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2010 
9,807 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
6 Adet tavuk incik veya baget
 
2 Adet küçük boy kuru soğan
 
2 Adet orta boy havuç
 
2 Adet küçük boy patates
 
Orkide sıvı yağ
 
2 Adet defne yaprağı
 
Tuz
 
Yeteri kadar su
 
 
YAPILIŞI
 
İncikleri tencereye alıyoruz. Üzerine su koyup ocağın altını yakıyoruz. İncikler kaynamaya başlayınca ocağı altını kapatıyoruz. İncikleri süzüp derilerini alıyoruz. Teflon tencerenin içine Orkide sıvı yağı koyuyoruz. Parmak şeklinde havuç ve soğanı doğrayıp ilave ediyoruz. 2-3 dakika kavuruyoruz. Üzerine incikleri dahil ediyoruz. 2-3 dakika daha kavuruyoruz. Yeteri kadar suyunu ilave ediyoruz. İçerisine defne yaprağı koyuyoruz. Kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz. Haşlamamız kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpüğü mutlaka alıyoruz. Havuçlar ve tavuklar yarı pişmiş kıvama gelince parmak şeklinde doğranmış patatesleri ilave ediyoruz Tuzunu ilave edip suyunu ayarlıyoruz. Pişince servis tabağına alıyoruz. Üzerine maydanoz ve limon suyu ilave ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |