| 
 
| 
 
 
 | 
 
TAVUK GÖĞÜSLÜ OMLET | 
 
  | 
hüseyin01 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.10.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc42074 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2009 
2,552 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemesi:
 
12 yumurta
 
125 gr. tavuğun göğüs kısmındaki beyaz eti (küçük doğranarak tereyağında kızartın)
 
100 gr. tereyağı
 
125 gr. dilim dilim doğranmış mantar
 
Tuz
 
Biber
 
 
Hazırlanışı:
 
Mantarları 30 gr. eritilmiş tereyağında ve kuvvetli ateşte bir iki dakika kadar kavurun. Üzerine tuz ve biberi dökün. Ateşi kıstıktan sonra tavuk etini içine atın. Tencerenin kapağını kapatarak iyice suyunu çekene kadar beş dakika pişirin. Yumurtaları tuz ve biberle çırptıktan sonra mantarlı etin üzerine dökün. Geri kalan tereyağını büyük bir tavada eritin. Tereyağı kahverengiye dönüştüğü anda etli yumurta karışımını tavaya koyun ve bir kez karıştırın. Omlet pişerken arada bir kenarını kaldırarak suyunun kenarlara akmasını sağlayın. Omletin alt yanı kızarıp sertleştiği anda omleti daha önceden ısıtılmış bir servis tabağına çıkartarak, kızarmış kısmı üste gelmek üzere servis yapın.
 
 
 ML® Tavuklu Yumurta için tıklayın 
 
 
ML® Tavuklu Yumurta (görsel)
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
TAVUK GÖĞÜSLÜ OMLET Tarifleri Çılbır Tarifleri
 | 
 
 
 
 |