Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Elmasiye Tarifleri > Tavuk Göğsü (46 adet - 2,734,962 defa bakıldı)

Tavuk Göğsü


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavuk Göğsü

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc49138
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2010
3,062 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
1,5 kg süt
200 gr. tavukgöğsü
1.5 bardak şeker
3 kaşık pirinç unu
3 kaşık un
1 kaşık tereyağı
vanilya
bir fiske tuz.

Yapılışı
Tavukgöğsü bol suda iyice haşlanır, suyu dökülür tekrar bol su içine konarak kaynatılır. Etin yağı ve kokusu gidinceye kadar bu işlem tekrarlanır. Diğer yandan 1,5 kg. süt ile şeker ateşte kaynatılır. Pirinç unu ve un bir bardak suda iyice ezilir, kaynayan sütün içine azar azar katılarak karıştırılır. Koyulaşınca ateşin altı kapatılır. Tavukgöğsü çok ince didiklenir. Pişmiş karışımdan bir kepçe üzerine dökerek havaneli ile iyice dövülür. Sonra pişen karışımın içine katılır. İçine 1 kaşık tereyağı, vanilya katılıp hepsi birlikte macun oluncaya kadar çırpılır. Bir tabağa dökülüp, koyulaşınca tarçın ile servis yapılır.


TAVUK GÖĞSÜ

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc69166
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2011
2,728 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg'lık haşlanmış bir tavuğun göğüs kısmı (kemikleri çıkarılıp, derisi ayıklanmış)
1,5 kg (7+1/2 su bardağı) süt
720 gr (3 su bardağı) şeker
1 çay kaşığı tuz
100 gr pirinç unu
100 gr nişasta
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı tarçın.

Haşlanmış tavuğun göğsünü ince ince didikleyip, sıcak su dolu bir tencereye atarak, tavuğun kokusu gidene kadar iyice yıkayınız. Tavuk göğsü parçalarını tencereden bir kaseye alıp, yeniden lif lif olana kadar didikleyerek bir kenara bırakınız.
Sütü büyük bir tencereye koyup, orta ateşte, arasıra karıştırarak kaynatınız. Süt kaynayınca, şekeri ve tuzu ekleyip sürekli karıştırarak, şekerin erimesini sağlayınız. Sütü kaynamaya bırakınız.
Bu arada, nişasta ve pirinç ununu orta boy bir kasede karıştırıp, ılık suyu ekleyerek sulandırınız. Sulandırılmış nişasta - pirinç unu karışımını bir tel süzgeçten kaynamakta olan süte ekleyiniz. Sürekli karıştırarak 10 dakika, karışım koyulaşana kadar pişiriniz. Koyulaşmış sütlü karışımdan bir kepçe alarak, kasedeki lif lif ayrılmış tavuk etlerine katınız. İyice karıştırdıktan sonra, kasedeki malzemeyi tencerede kaynamakta olan sütlü karışıma katıp, 5-10 dakika daha pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, biraz ılındıktan sonra tatlıyı tek kişilik servis kaselerine boşaltınız. Tavuk göğsü iyice ılındıktan sonra, kaseleri buzdolabına kaldırıp 20-30 dakika soğutunuz.
Kaseleri buzdolabından alıp, üstlerine tarçını serperek servis ediniz.


Tavuk Göğsü

gündem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2011
Mesajlar: 31
Kısa URL: https://ml.md/lc66174
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2011
2,617 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

Yarım tavuk göğsü
8 su bardağı su
7 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
3/4 kahve fincanı nişasta
1.5 su bardağı ılık su
1 kahve fincanından biraz fazla pirinçunu

Tavuk göğsünü sekiz su bardağı suda hafif haşlayın. Etlerini didikleyip, tekrar tencereye alın. İyice pişirin. Suyunu süzüp, etin kokusu gidene kadar yıkayın, suyunu sıkın. Sütü tencereye alın. Kaynayınca tozşeker ve tuz koyun. Ayrı bir kapta nişasta ve pirinç ununu harmanlayın. 1.5 su bardağı ılık suyu yavaşça ekleyip karıştırın, süte ekleyin. Boza kıvamına gelince, iki kepçe alıp, etlerle karıştırın. Bu karışımı muhallebiye ekleyin. Biraz daha pişirin.


TAVUK GÖĞSÜ

hanımefendi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.11.2010
Mesajlar: 23
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc57370
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2010
2,368 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

1 litre süt
240 gram toz şeker
50 gram nişasta
50 gram pirinç unu
250 gram tavuk eti (göğüs kısmından, kemiksiz)
1 tutam tuz

Sütten 1 su bardağı ayırıp geri kalanını 1 tutam tuz ile kaynatalım.
Pirinç ununu ve nişastayı, ayırdığımız 1 su bardağı soğuk süt ile iyice ezelim. Toz şeker ile birlikte süte katalım.
Koyulaşmcaya kadar karıştırarak, kaynatalım.
Diğer taraftan tavuk etini haşlayıp lifleri boyunda didikleyelim.
Avuç arasında yuvarlayarak lifleri iyice gevşetip suya atalım.
Biraz bekledikten sonra lifleri tekrar avuç arasına alıp ovuşturarak iyice inceltelim.
Muhallebiden bir kepçe kadar liflerin üzerine koyup bir tahta kaşıkla dövmek suretiyle lifleri iyice ezelim.
Ezilen lifleri muhallebi tenceresine koyup pişirmeye devam edelim.
Hafif suyla ıslattığımız tepsiye boşaltalım.
Donunca kare kare kesip tatlı tabaklarına ters çevirip üzerini tarçınla süsleyerek servis yapalım.

Not: Tavuk etinin lif lif olması için yeni kesilmiş olması gerekir. Bir rivayete göre bu tatlı Doğu Roma İmparatorluğu'ndan bize gelmiştir ve dünyada bizden başka yapan da kalmamıştır. Bu tatlının dibi kazandibinin dibi gibi yakılırsa daha güzel olur.


Tavukgöğsü

aşçının rüyası
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.06.2011
Mesajlar: 31
Şehir: Ankara-Beypazarı
Kısa URL: https://ml.md/lc64835
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011
2,222 defa indirildi / yazdırıldı




Cemaliye Tüter

1,5 lt. süt (8 su bardağı)
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı pirinç unu
1 kahve fincanı nişasta
1/2 adet tavukgöğsü
1 yemek kaşığı tarçın

1 Yarım tavuk göğsünü temizledikten sonra haşlanması için ateşe koyunuz.
2 Tavuk göğsünü, didikleyerek ince ince liflere ayırın. 1 bardak soğuk suyun içine bırakın ve avucunuzun içinde ovuşturun.
3 Süt, şeker, pirinç unu ve nişastayı bir tencereye koyup tahta kaşıkla karıştırarak kaynatın. Liflenen tavukgöğsünü de katıp iyice ezerek muhallebiye yedirin. Karıştırmayı sürdürerek 15-20 dakika pişirin.
4 Tavukgöğsünü, bir servis tabağına boşaltın; üzerine tarçın ekin ve soğuduktan sonra servis yapın. Ya da bir tepsiye döküp donduktan sonra, resimde görüldüğü gibi, kesip rulo biçiminde sarın.


TAVUK GÖĞSÜ

çamay
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.12.2010
Mesajlar: 24
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc58729
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2010
2,210 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo süt
1 büyük su bardağı şeker
1 küçük su bardağı pirinç
Tavuk etinin göğüs kısmı (Beyaz eti)
Tarçın
1 çay bardağı tavuk suyu

Pirinci yıkayıp sıcak su ile 1 saat ıslatınız. İyice pişirdikten sonra tel süzgeçte iyice ezerek kaynayıp soğutulmuş süte ilâve ediniz. Şekeri de koyup ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz. Diğer tarafta tavuk etini, lifleri boyunca didikleyiniz. Avuç arasında da yuvarlayarak lifleri iyice gevşetip suya atınız. Biraz bekledikten sonra lifleri tekrar avuç arasına alıp ovuşturarak iyice inceltiniz. Muhallebiden bir kepçe kadar liflerin üzerine koyup, bir tahta kaşıkla dövmek suretiyle lifleri, iyice eziniz. Ezilen lifleri iyice gevşetip suya atınız. Biraz bekledikten sonra 1-2 taşım kaynatınız. (Etlerin muhallebide gözükmeyecek hale gelmesi lâzımdır). 1 kepçe tavuk suyu koyunuz. Ateşten alınız. Hafif su ile ıslatılmış kaselere boşaltınız. Donunca tatlı tabaklarına ters çeviriniz ve üzerlerini tarçınla süsleyiniz.

Not: Tavuk göğsünü mutlaka taze kesilmiş tavuk etiyle yapınız. Aksi halde lifler iplik iplik olmaz. Tavuk göğsünün bütün özelliği macun gibi uzamasıdır.


TAVUK GÖĞSÜ

İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc67679
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2011
2,094 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 paket margarin
1 lt süt
3 fincan un
3 fincan şeker
1 paket vanilya
1 adet damla sakızı veya falım sade sakız

Margarini tencereye koyup eritmeye başlayın. Margarin eridikten sonra un katın ve bir müddet karıştırarak kavurun. Şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Sütü yavaş yavaş ekleyin, sakızı içine atın ve karıştırmaya ara vermeden devam edin. Tavuk göğsü kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca vanilyayı ilave edin ve bir müddet sonra tencereyi ocaktan alın. Tavuk göğsünün soğuması için yarım saat bekleyin. Görünümünün güzelleşmesi açısından mikserle çırpın. Sonra tepsi şeklinde bir kaba alın, dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servise hazır hale getirin.


Fotoğraf "saka" tarafından gönderildi. 13.02.2019


Tavukgöğsü

Nesli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc82302
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2012
2,042 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Unu tereyağında kavurun. Süt ilave edip karıştırın, toz şekeri ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Mikserle 15 dakika çırpın. Geniş ve sığ bir kabı suyla ıslatın. Tavukgöğsünü kaba dökün. Buzdolabında en az bir saat bekletin. Tarçınla süsleyerek servis yapın.


Tavuk Göğsü

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc97002
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2014
1,992 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
125 g pirinç unu
Bir tavuğun göğüs etinin yarısı

Tuz ilave etmeden haşladığınız tavuğun göğüs etini soğuduktan sonra, lifleri boyunda didikleyiniz.
Sütü kaynatınız.
Soğuk sütte ıslatılıp sos kıvamına gelmiş pirinç ununu ve şekeri de ilave ederek karıştırınız ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
Diğer taraftan avuç arasında da yuvarlayarak tavuk liflerini iyice gevşetip suya atınız.
Biraz bekledikten sonra lifleri tekrar avuç arasına alıp ovuşturarak iyice inceltiniz.
Muhallebiden, bir kepçe kadar liflerin üzerine koyup bir tahta kaşıkla döverek lifleri iyice eziniz ve muhallebi tenceresine koyup tekrar ateşe koyunuz.
Ateşte tekrar eze eze karıştırarak 1-2 taşım kaynatınız.
Sonra 1/3 bardak su ilave ederek ateşten alınız.
Hafif su ile ıslatılmış kaselere boşaltınız.
Donunca tatlı tabaklarına ters çeviriniz.
Üzerini tarçınla süsleyerek servis yapınız.



TAVUK GÖĞSÜ

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc73577
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2012
1,984 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

1 l süt
200 g şeker
75 g pirinç unu
50 g tavuk göğsü.

Bir tencerede tavuk göğsünü iyice haşlayın. Ardından çukur bir kasenin içine göğsü koyup elinizle iyice didin. Bir yanda süt ve şekeri ocakta kaynatın. Süt kaynadıktan sonra tavukları ve pirinç ununu ilave edin. Bir spatula yardımı ile yaklaşık 20 dakika karıştırarak pişirin.Ocaktan aldıktan sonra bir tepsiye boşaltıp, soğumaya bırakın.


Tavuk Göğüsü

Gül Gün
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.12.2013
Mesajlar: 23
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc94435
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2013
1,951 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 paket margarin
1 Lt süt
3 Fincan un
3 Fincan şeker
1 Paket vanilya
1 Adet damla sakızı veya falım sade sakız

Margarini tencereye koyup eritmeye başlıyorum. Margarin eridikten sonra un katıyorum ve bir müddet karıştırarak kavuruyorum. Şekeri ekliyorum ve karıştırmaya devam ediyorum. Sütü yavaş yavaş ekliyorum, sakızı içine atıyorum ve hala karıştırmaya devam ediyorum. Hiç boş bırakmaya gelmez hep karıştırmak lazım… Tavuk göğsü kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca vanilyayı katıyorum ve bir müddet sonra tencereyi ocaktan alıyorum. Yarım saat kadar tavuk göğsümüzü soğuması için kendisiyle baş başa bırakıyorum ve sonra görünümü güzelleşene kadar mikserle çırpıyorum. Sonra tepsi şeklinde bir kaba alıyorum, dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyorum.


Tavuk Göğsü

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc97006
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2014
1,837 defa indirildi / yazdırıldı




Tavuk göğsünü yıkayarak tencereye koyunuz, üzerini örtecek kadar su ile pişirin ve soğumaya bırakınız.
Tavuğu tuzsuz haşlayınız.Tavuğun göğsünü seçiniz. Aksi halde tatlınız istenen nitelikte sünmez, kesik kesik olur.
Haşlanıp soğuyan tavuk göğsünü lifleri boyunca ince ince didiklemeye dikkat ediniz.
Tavuk etlerini avuç arasında ovarak iyice gevşetiniz.
Gerekiyorsa didiklenen tavuk etlerini soğuk suya koyunuz (Tavuk göğsü soğuk suda liflenir ve toplanır. Liflerin iyice açılmasını sağlar).
Avuç arasında ovarak iyice incelttiğiniz tavuk etlerini sudan çıkarınız.
Çukur bir kaseye alınız.
Soğuk sütün bir kısmı ile nişastayı homojen sos kıvamında hazırlayınız.
Sos kıvamındaki ölçülü nişastayı şekerle beraber tencereye koyunuz.
Soğuk sütü bir tel yardımı ile karıştırarak bulamaca ilave ediniz.
Hafif hararetteki ocağın üzerine koyarak muhallebi kıvamında pişiriniz.
Pişme esnasında kaynama işlemi gerçekleşinceye kadar karıştırma işlemine devam ediniz.
Aksi halde topaklanma oluşabilir.
Bir iki taşım kaynayan muhallebiye1/3 su ilave ederek ateşten alınız. Su etlerin muhallebi içinde topaklanmasını önleyecektir.
İsterseniz sütü kaynatarak önce didiklenmiş tavuk etini süte ilave ettikten sonra 30 dakika dinlendiriniz.
Daha sonra diğer malzemeleri ilave ederek pişirme işlemini tamamlayabilirsiniz.
Pişen sütlü tatlıyı daha önceden ıslatılmış cam kaselere koyunuz.
Cam kaselerdeki soğuyan tatlınızı ters çevirip, üzerini tarçınla süsleyerek servis edebilirsiniz.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 11.03.2024


Tavuk Göğsü

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc96580
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2014
1,743 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
100 gram margarin
1 adet tavuk göğsü
5-6 adet karanfil
Bir miktar tarçın

Öncelikle tavuk göğsünü bol su doldurulmuş bir tencerede kapağı kapalı olarak karanfil ilavesi ile iyice haşlayın. Haşladığınız tavuk göğsünü elinizle lif lif ayırın. Soğuk suyun içine atıp, sıkarak çıkarın. Bu işlemi 3 defa tekrarlayın. Bir tencerenin içine unu koyup, yağsız olarak hafifçe kavurun. Sütü ve şekeri ekleyip karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin. Tencereye daha önceden hazırladığınız tavuk göğsünü ve margarini ilave edip, tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten indirip, mikserle çırpın ve bir tepsiye aynı kalınlıkta dökün. Tatlıyı bir gece beklettikten sonra dilimleyin. Tarçın serpip servis yapın.


Tavuk Göğsü

ahmet abi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.07.2015
Mesajlar: 70
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc114449
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2016
1,466 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 Türk kahvesi fincanı pirinç unu
1 Türk kahvesi fincanı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 fiske tuz
½ tavuk göğüs eti

Haşlanmış olan yarım tavuk göğsü eti elle iyice didiklenir. (Bu kısım çok önemli, pişmaniye gibi bir görüntüsü olması gerekiyor.)
Didiklenmiş tavuk göğsü yıkanır, suyu sıkılır ve tekrar temiz bir su içine konur. 4-5 saat sürekli sıkılıp, suyu değiştirilerek suyun içinde bekletilir.
Tavuk kokusu gittiğinde hazır demektir.
Süt kaynatılır ve tavuklar suyu iyice sıkılarak süte eklenir. Tahta kaşıkla eze eze 5-10 dk. pişirilir. Ateşten alınır ve tezgaha konulur.
Ayrı bir kapta bir miktar su ile nişasta ve pirinç unu bulamaç haline getirilir.
3-4 yemek kaşığı sıcak olan tavuklu sütten eklenir ve karıştırılır.
Nişastalı karışım, süte eklenir ve tekrar ateşin üzerine konur. Şeker eklenerek pişirmeye devam edilir. Bu sırada dibinin tutmaması ve topaklanmaması için hızlı ve sert hareketler ile karıştırılır.
Bir süre sonra tatlı sakızlı bir kıvama gelir. Altı kapatılır.
Islattığımız bir tepsiye ya da borcama, kalınlığı 1 cm’den az olacak şekilde dökülür. Soğuyunca buzdolabına kaldırılır.
3-4 saat sonra servise hazırdır.
Tavuk göğsü, dikdörtgen dilimler halinde kesilip, rulo yapılarak servis edilir, üzerine istediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz ama en çok tarçın yakışıyor.



Tavuk Göğsü

avşar kızı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.11.2016
Mesajlar: 35
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc121145
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2016
1,410 defa indirildi / yazdırıldı




Eyüp Sevinç

2,5 litre süt
2 su bardağı toz şeker
600 gr sübye
350 gr tavuk göğsü

Sütü kazan ve ya ağzı geniş bir tencereye koyup tahta spatula ile karıştırın.Süte daha önceden hazırlanan sübyeyi krema kıvamında karıştırın.15 dakika pişirin.Tel tel açılmış olan tavuk göğüs etini üstüne ekleyin.10 dakika sürekli karıştırıp şeker ilave edin.Daha sonra kısık ateşte bir 10 dakika daha pişirin.Daha Sonra tepsiye döküp soğuduktan sonra spatula yardımıyla porsiyon servis edin.



Tavuk Göğsü

Barış Çığlık
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.03.2014
Mesajlar: 32
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc130248
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2017
925 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

4 Su Bardağı (1 Lt.) Süt
1 Türk Kahvesi Fincanı Pirinç Unu
1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır ya da Buğday Nişastası
1 Su Bardağı Toz Şeker
1/2 (yarım) Tavuk Göğüs Eti
Üstü için:
Tarçın

Tavuk etini haşlayın.
Çok ince olacak şekilde didikleyin.
Didiklenmiş etleri, kevgirde bol su ile yıkayın.
Büyük bir kaseye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, 1 saat bekletin.
Tavukları yıkayıp tekrar suda bekletin. Bu işlemi 4-5 kez tekrarlayın.
Derin bir tencereye sütü koyun ve kaynatın.
Süt kaynayınca, sudan çıkarıp iyice suyunu sıktığınız tavukları ekleyip kısık ateşte eze eze 10-15 dakika pişirin.
Ocağın altını kapatıp, tencereyi tezgahın üstüne alın.
Pirinç unu ve nişastayı 1-2 yemek kaşığı ılık su ile bulamaç haline getirin
Nişastalı karışımı, sütlü karışıma ekleyin ve tekrar orta ateşteki ocağın üstüne alın.
Karışıma şekeri ekleyip sürekli karıştırarak 15-20 dakika daha pişirin.
İyice soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
Servis yapılacağı zaman üzerine tarçın serpin.



Tavuk Göğsü

çevrimiçi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc133082
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2018
757 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı un ve nişasta karışımı
1 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
50 gr margarin
1 paket vanilya
Çikolata sosu için:
1 kaşık un
3 kaşık kakao
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı süt

Derin bir tencereye un şeker nişasta ve sütü alıp çırpma teliyle çırptıktan sonra tenceremizi ateşe alıp orta ateşte sürekli çırparak koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Ateşten alıp margarini ve vanilyayı ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
Ayrı bir tencereye sos malzemelerimizi alıp çırpıyoruz ve orta ateşte 2-3 dakika pişiriyoruz ve ateşten alıp çırparak soğutuyoruz.
Öte yandan soğuyan muhallebimizi blender ile iyice çırpıyoruz
Kare veya dikdörtgen borcamı ıslatıp muhallebimizi borcama boşaltıp üzerini spatula ile düzlüyoruz.
Soğuyan çikolata sosumuzu da muhallebimizin üzerine döküp buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.



Tavuk Göğsü

şans eseri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.02.2020
Mesajlar: 30
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc148702
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2020
683 defa indirildi / yazdırıldı




125 gram margarin
3-4 kahve fincanı un
4.5 su bardağı süt
1.5 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Siyah petibör bisküvi

Geniş bir tencerede unu ve yağı kavurun.
Rengi hafif pembeleştikten sonra üzerine süt, şeker, nişasta ve elenmiş unu ekleyin.
İyice karıştırarak karışımı pişirin.
Katılaşan muhallebiyi ocaktan alın.
Ocaktan alınan karışıma vanilyayı ekleyin ve son kez karıştırın.
Sunum tepsisinin altına ezilmiş siyah petibör serpin. Ardından tavuk göğsünü sunum tepsisine alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
İlk sıcağı çıkan tatlıyı buzdolabına atın ve birkaç saat soğumaya bırakın.
Soğuyan tavuk göğsünü dilimleyin ve üzerine petibör serperek servis edin.



Tavuk Göğsü

kınalı kuzu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.06.2019
Mesajlar: 21
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc143458
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2019
560 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 bardak şeker
3/5 bardak tarçın
125 gram pirinç unu
Yarım tavuk göğsü

Sütü kaynatın. Soğuk sütte ıslatılıp sos kıvamına gelmiş pirinç ununu ve şekeri de katarak karıştırın, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Diğer taraftan göğüs etini, lifleri boyunda didikleyin. Ellerinizin arasında yuvarlayarak lifleri iyice gevşetip suya atın. Biraz bekledikten sonra lifleri tekrar avuç arasına alıp ovuşturarak iyice inceltin.
Muhallebiden bir kepçe kadar liflerin üzerine koyup bir tahta kaşıkla döverek lifleri iyice ezin ve muhallebi tenceresine koyup tekrar ateşe koyun. Ateşte tekrar eze eze karıştırarak bir taşım kaynatın. Sonra 1/3 bardak su koyun ve ateşten alın. Hafif su ile ıslatılmış kaselere boşaltın.
Donunca tatlı tabaklarına ters çevirin. Üzerini tarçınla süsleyin ve servis yapın.



Tavuk Göğsü Tatlısı

Neşeli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 21
Şehir: Gölbaşı
Kısa URL: https://ml.md/lc152146
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2020
368 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım tavuk göğsü
1 litre süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı pirinç unu
6 yemek kaşığı toz şeker
1 parça damla sakızı
1 yemek kaşığı tereyağı

Tavuğu üzerini geçecek kadar suda iyice pişene kadar haşlayın.
Pişen tavuk göğsünü lif lif ayırıp bir kevgire aktarın ve durulayın.
Ardından temiz suya koyup tavuk tadını ve kokusunu kaybedene kadar suda bekletin. Arada suyu değiştirin.
Kokusu çıkan tavukları süzüp sularını sıkın.
Sütü tencereye alın, tavukları süte ekleyin.
Sütü 10 dakika kadar kaynatın.
Bu esnada nişasta ve pirinç ununu ayrı bir kasede karıştırın.
İçine kaynayan sütten biraz ekleyip nişastayı açın ve tencereye ilave edin.
Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Ardından içine şekeri ve damla sakızını ilave edip tahta kaşıkla eze eze pişirmeye devam edin.
Tatlınız macun kıvamına geldiğinde tencereyi ocaktan alıp içine tereyağını ekleyin.
Tereyağı eridiğinde hafifçe ıslattığınız cam bir tepsiye döktüğünüz tatlınızı soğuması için buzdolabına kaldırın.
Kare kare dilimleyip tatlı tabaklarına aldıktan sonra üzerine tarçın serperek ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.







Tavuk Göğsü Tarifleri Elmasiye Tarifleri



(46 adet Tavuk Göğsü 2,734,962 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort