| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tavuk-Ekmek | 
 
  | 
F. Yücel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.02.2015 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104935 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2015 
1,593 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket yaş maya
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
1,5 su bardağı su
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
2 adet tavuk kalça
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
 
Yaş maya, ılık su ve şeker bir kabın içinde eriyene kadar karıştırılır. Üzerine zeytinyağı ve yumuşak kıvama gelene kadar un eklenerek yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılır ve en az 1 saat ılık ortamda bekletilir. Bu arada tavuk kalçaları düdüklü tencereye konur. Üzerini geçmeyecek kadar su konur. Kapak kapatılır. yaklaşık 10 dakika haşlanır. Sonra küçük parçalara ayrılır. Tuz ve karabiber eklenir ve karıştırılır. Dinlenen hamurdan limon kadar parçalar alınır. Parmak uçlarıyla çay tabağı kadar açılır. Yarısına yeteri kadar iç konur. Rulo yaparak kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülür. 185 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tavuk-Ekmek Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |