| 
 
 
 | 
Tavuk Dolması | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161256 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2021 
366 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.acunn.com
 
 
1 tane bütün tavuk
 
İçi için:
 
200 gram tavuk ciğeri
 
1 su bardağı pirinç
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay bardağı sıcak su
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Tuz
 
Maydanoz
 
Sos için:
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı salça
 
 
Öncelikle tavuğu temizleyerek, alttan göğüs kafesine doğru açın.
 
Diğer tarafta ciğeri doğrayarak yağda kavurun.
 
Pirinç ve sıcak suyu da ekleyerek kavurmayı sürdürün.
 
İç pilav suyunu çekince ocaktan alın. Üzerine karabiber, kimyon ve tuz serpin.
 
İç pilavı tavuğun içerisine doldurun.
 
Diğer tarafta su kaynatın.
 
Tavuğu tencereye alıp haşlayın.
 
Bu işlem 1 saat sürebilir.
 
Haşlama bittikten sonra zeytinyağı ve salçalı sosu tavuğun üzerine sürün ve fırında 15 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Dolması | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157302 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2021 
323 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet bütün tavuk
 
Yarım limon suyu
 
1 orta boy soğan
 
2 su bardağı pirinç
 
2 su bardağından bir parmak eksik sıcak su
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 adet knor tavuk suyu
 
2 yemek kaşığı şamfıstığı
 
2 yemek kaşığı kuş üzümü
 
Tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
 
Tavuğu tütsüledikten sonra bir güzel yıkayalım ce süzdürelim.
 
Tavuğu yarım limon suyu ve tuz ile iyice ovarak, buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.
 
Tavuğun içine tuz ve karabiber sürelim.
 
Pirinci suda ıslayıp 1 saat bekletelim.
 
Daha sonra nişastası gidene kadar yıkayalım ve süzdürelim.
 
Çam fıstıklarını ayrı bir tavda pembeleşene kadar kavuralım.
 
İç pilav için; ince doğradığımız soğanları kavuralım.
 
Üzerine tereyağını ekleyelim.
 
Tereyağı eridikten sonra pirinci ilave edip kavuralım.
 
Daha sonra çam fıstık, tuz, karabiber, yenibahar, kuş üzümü ve tavuk suyunu ilave edip, karıştıralım.
 
En son olarak sıcak suyunu aktarıp, pirinçler biraz diri olacak şekilde pişirelim.
 
İç pilavınız 10-15 dakika dinlensin.
 
Hazırladığınız tavuğun içine pilavı aldığı kadar dolduralım.
 
Tavuğun her yerine sıvıyağ sürelim.
 
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında tavuk kızarana kadar pişirelim.
  
 | 
Tavuk Dolması | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185114 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2025 
17 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tavuk için:
 
1 adet bütün tavuk (yaklaşık 1,5-2 kg)
 
2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
 
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
 
İç pilav için:
 
1 su bardağı pirinç
 
1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
 
2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
 
1/4 su bardağı dolmalık fıstık
 
1/4 su bardağı kuş üzümü
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 su bardağı sıcak tavuk suyu
 
 
Tereyağını bir tencerede eritin, dolmalık fıstıkları kavurun. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun. Sıcak tavuk suyunu, tuz, karabiber ve tarçını ilave edin. Pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Son olarak kuş üzümlerini ekleyip karıştırın.
 
Tavukları iyice yıkayıp temizleyin ve kurulayın. İç kısmını tuz ve karabiberle tatlandırın.
 
Hazırladığınız iç pilavı tavuk içine doldurun. Doldururken tavukların açılmamasına dikkat edin. Gerekirse kürdan ile kapatabilirsiniz.
 
Tavuğu fırın tepsisine yerleştirin, üzerine tereyağı veya zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 1,5 saat, tavuk tamamen pişene kadar pişirin. Pişirme sırasında tavuğun kurumaması için ara sıra fırın sosunu üzerine gezdirebilirsiniz.
 
Tavuk piştikten sonra dilimleyerek servis tabağına alın. Yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |