| 
 
 
 | 
Tavuk Can Ciğer | 
  | 
krema 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.10.2014 
Mesajlar: 37 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133634 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2018 
808 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. tavuk ciğeri (taşlıkları ayıklanmış)
 
2 adet orta boy domates
 
4 adet sivri biber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Karabiber
 
Tuz
 
Kimyon
 
Sıvı yağ
 
 
Ciğerleri taşlıklardan ayırıp iyice temizleyip yıkayın. Domateslerin kabuğunu soyup küp küp keselim. Biberleri jülyen yani uzunlamasına hazırlayalım. Teflon bir tavaya biraz sıvı yağ koyup ısıtalım.İçine ciğerleri yaprak yaprak dizip tuz ve karabiber serpelim. Altını üstünü iyice çevirerek kızartalım.Ardından 2 dk. biberleri sonrada domatesleri ilave edelim. Kimyonu da serpip karıştıralım. Önce harlı sonra kısık ateşte 2-3 dk. daha pişirip indirelim. Yanında cacık ve roka salatası ile servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |