| 
 
| 
 
 
 | 
 
TAVUK BUTLU TÜRLÜ GÜVECİ | 
 
  | 
çağla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22823 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2008 
3,509 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme:
 
4 adet tavuk budu
 
250 gr. bamya
 
2 orta boy kabak
 
2 orta boy patlıcan
 
3 orta boy domates
 
250 gr. taze fasulye
 
4 orta boy soğan
 
4 adet dolmalık biber
 
6 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
 
Yapılışı:
 
Tavuk butlarını tütsüleyip ikişer parçaya ayırın. Tavuk butlarını az suda haşlayıp, güvece yerleştirin. Üzerine halka doğradığınız soğanları dizin. Fasulyelerin kılçıklarını çıkarıp ikiye bölün. Soğanların üzerine yerleştirin. Bunların üzerine uçları sivri şekilde kesilmiş bamyaları dizin. Domateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Biberlerin içini temizleyip küçük küçük kesin. Domateslerle birlikte biberleri bamyaların üzerine döşeyin. Tuzunu serpin. Tereyağını eritip güvecin üzerine dökün. Domateslerin üzerini basacak kadar su ilâvesiyle güveci kısık ateşte pişirin. Güvecin kapağı kapalı olmalı. Türlüyü sofraya getirmeden evvel kapaksız olarak fırında üzerini hafifçe kızartın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
TAVUK BUTLU TÜRLÜ GÜVECİ Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |