| 
 
| 
 
 
 | 
 
TAVUK BUT | 
 
  | 
Cansu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2005 
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3228 
Gönderme Tarihi: 02.May.2006 
4,528 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
 
2 adet but
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 adet domates
 
1 adet doğranmış biber
 
3-4 adet taze soğan
 
Kırmızı pul biber
 
4-5 sap maydanoz
 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
Butlar tavada kızartılır. Bir tencerede sarımsak ile margarin ısıtılarak karıştırılır. Karışımın üzerine salça, ve su eklenir. Daha sonra tavaya önceden kızarttığımız butlar da konulur ve su kaynayıncaya kadar beklenilir. Bu esnada ayrı bir tavada doğramış olduğumuz domates, biber ve soğanlar kızartılır. Tenceredeki yemek kaynayınca servis tabağına önce bir miktar domates, biber, soğan karışımından konulur. Üzerine butlar ve butların üzerine de yine domates, biber, soğan karışımından konulur. En üstüne yemeğin suyundan gezdirilir ve kırmızı biber-maydanoz serpilir. Yemeğin yanında patates kızartması tavsiye edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
TAVUK BUT Tarifleri Tavuk Yemekleri
 | 
 
 
 
 |