| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tavuk But Sarması | 
 
  | 
Döner 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.06.2006 
Mesajlar: 86 Şehir: Haymana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5151 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2006 
3,622 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
4 adet tavuk budu
 
1 çorba kasığı hardal
 
3 adet mantar,
 
1 adet havuç
 
4 dilim kasar peyniri
 
1 cay bardağı zeytinyağı
 
1 su bardağı su
 
 
YAPILIŞI
 
Tavuk butlarının kemiklerini ayırın. Butları bıçakla, ya da satırla ezerek inceltin. İçlerine hardalı sürün. Mantarları ortadan ikiye bölün. Havucu dilimleyin. Tavukların içine koyun. Kasar peynirlerini de üzerlerine kapatın. Rulo biçiminde sarın. Açılmaması için kürdanla tutturun. Zeytinyağını tavada kızdırın. Tavukları içine atıp, çevirerek kızartın. Daha sonra tencereye alın. tavukları kızarttığınız yağı tencereye dökün. Suyu ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Tavuklar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın.
 
 
 ML® Tavuk Sarması için tıklayın
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tavuk But Sarması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |