4 adet iri patates
 
1 adet patates (kızartmalık dilimlenmiş)
 
4 yemek kaşığüı tereyağı
 
1 kase maydanoz
 
150 gr. kaşar rendesi
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
3 adet yumurta
 
Yeteri kadar galeta unu
 
 
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra ezin. Püre yapar gibi, içine tereyağını, kaşar peynirini, maydanozu, tuzu, ve karabiberi ekleyip karıştırın.
 
 Patates ezmesinden parçalar alıp, tavuk budu görüntüsü verin. Tabağa dizin. Başka bir tarafta dilimlediğiniz patatesleri kızgın sıvı yağda kızartın. Kızaran patatesleri tavuk budu görüntülü patatese kemik gibi ekleyin.
 
Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırıp, kızgın yağda kızartın, sıcak servis edin.
 
 
 
  
 |