| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tavuk Bowl | 
 
  | 
mesude türkol 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.12.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147694 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2020 
4,619 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
50 g haşlanmış buğday
 
Çıtır tavuk için:
 
150 g tavuk göğüs
 
100 g un
 
70 g süt
 
2 adet yumurta
 
150 g çıtır ekmek kırıntıları
 
1 tutam kuru biberiye
 
1/2 çay kaşığı paprika
 
Karabiber, tuz
 
Ballı hardal sos:
 
30 g hardal
 
30 g bal
 
80 g mayonez
 
Karabiber
 
Fırın patates için:
 
150 g bebek patates
 
2 diş sarımsak
 
1 tutam taze kekik ve biberiye
 
Tuz, karabiber
 
Baharatlı mısır için:
 
50 g mısır
 
1 tutam taze fesleğen
 
1 tutam taze nane
 
1 tutam maydonoz
 
5 g frenk soğanı
 
Tuz, karabiber
 
1/4 limonun suyu
 
 
Tavuk göğsü baharatlar ile tatlandırılır. Öncesinde kuru biberiye, paprika, karabiber ve tuzla hazırlanan un karışımına tavuklar batırılır. Ardından süt ve yumurta karıştırılıp tavuklar tekrar batırılır. Son olarak da çıtır ekmek kırıntısına batırılarak tavuklar panelenir.
 
Balllı hardal sos için, tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırın.
 
Fırın patates için, patates kabuklarıyla beraber yıkanır ve 4 parçaya bölünür. Tüm baharatlarla beraber 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
 
Baharatlı mısır için, tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırın.
 
Bir kaseye buğday, patates, mısır ve çıtır tavukları yerleştirin. Üzerine ballı hardal sos dökerek servise sunun.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tavuk Bowl Tarifleri Diyet Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |