Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Burdur Yemekleri > Tavşan Böreği (Isparta) (1 adet - 24,648 defa bakıldı)

Tavşan Böreği (Isparta)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavşan Böreği (Isparta)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc104762
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2015
3,585 defa indirildi / yazdırıldı




Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 Adet Tavşan Eti
5 Adet Kuru Soğan
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
10 Adet Tane Karabiber
1 Çay Bardağı Sirke
Toz Karabiber, Pul Biber, Tuz
Hamuru İçin;
Yarım kg Un
2 Su Bardağı Süt
2 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Sirke
Tuz
Aldığı Kadar Su

Yaklaşık 1 veya 1,5 kg ağırlığındaki tavşanın ayakları kesilerek derisi yüzülür. Yüzülmüş olan tavşanın karnı uzunlamasına yarılır ve sakatatları çıkartılarak bol suda yıkanır. Etin lezzetinin kaçmaması ve renginin bozulmaması için safra kesesi patlatılmadan çıkartılmalıdır.Temizlenen et parçalara ayrılarak geniş bir kap içerisine alınır. Sirkeli su içerisinde bir gün bekletilen tavşan etleri yıkanarak hazır hale getirilir.
Bir tencere içerisinde büyük parçalara ayrılmış tavşan etleri, 2 adet bütün halde soğan, 10 adet tane karabiber ve su ilave edilerek etler yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanan tavşan etleri sudan çıkartılarak tel tel küçük parçalara ayrılır.
3 adet soğan ince şekilde doğranarak tereyağında kavrulur. Tavşan etleri ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Tuz ve baharatlar eklenerek ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Hamur için tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur ve 30 dakika dinlendirilir. 8 bezeye ayrılan hamurdan yufkalar açılır. Her yufkanın arasına sıvı yağ sürülerek yufkalar tepsiye dizilir. 4 yufka dizildikten sonra iç malzemesi döşenir. Kalan 4 yufka da aynı şekilde tepsiye dizilir. En üste de sıvı yağ sürüldükten sonra tepsi fırına sürülür. Böreğin üzeri kızarınca fırından alınarak sıcak servis yapılır.







Tavşan Böreği (Isparta) Tarifleri Burdur Yemekleri



(1 adet Tavşan Böreği (Isparta) 24,648 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort