| 
 
| 
 
 
 | 
 
TAVADA ŞEFTALİ | 
 
  | 
Dilaşub 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.04.2010 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49856 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2010 
2,495 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMESİ: (2 kişilik)
 
Şeftali kompostosundan alınmış 4 parça şeftali
 
1/2 bardak portakal suyu
 
1/2 bardak limon suyu
 
3/4 bardak toz şeker
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Tereyağı tavaya konulup eritilir, şekerin yanmaması için yarım limonu çatala saplayıp şekeri tavaya koyduktan sonra limonla karışımı sağlanır. Sosun içersine iki top dondurma konur, eritilir. Şeftaliler sosun içinde altüst yapıldıktan sonra tabağa çıkartılıp üzerine bu sostan dökülerek yeşil fıstık serpilip servis edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
TAVADA ŞEFTALİ Tarifleri Ayva Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |