İmam Utar
1 adet lavaş ekmeği
1.5 su bardağı kaşar peyniri
Yarım orta boy soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet dolmalık biber
50 gram ıspanak
50 gram mantar
Yarım çorba kaşığı pulbiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarmısak
Bir tutam tuz ve karabiber
Soğanı, biberleri, ıspanağı, mantarı, sarmısağı yemeklik doğrayıp tüm sebzeleri sıvıyağda soteleyin.
Pulbiberi, tuz ve karabiberi sebze karışımına ekleyin.
Büyük boy teflon tavaya lavaş ekmeğini yerleştirin.
Lavaşın ortasını açıp, içine önce kaşar peynirini, sonra sebze karışımını yerleştirin.
Lavaş ekmeğini ikiye katlayıp, tavada alt üst yaparak kızarmasını sağlayın.
Kızaran lavaşı ateşten alın ve altı parçaya bölerek servis yapın.
Not: Teksas ve Meksika mutfağının (Tex-Mex) yemeğidir.

|