| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tavada Sarımsaklı Barbunya | 
 
  | 
turşucu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2013 
Mesajlar: 26 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92562 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2013 
1,662 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 demet maydanoz
 
1 adet orta boy soğan, soyulmuş ve dörde bölünmüş
 
2/3 su bardağı balık suyu
 
1/2 çay kaşığı domates salçası
 
1 kg 250 gram(8 adet) barbunya balığı
 
1 çay kaşığı Deniz tuzu
 
1 çay kaşığı karabiber
 
4 yemek kaşığı margarin
 
2 çay kaşığı sarımsak kıyılmış
 
 
Önce barbunyaların bir tarafına bıçak ile üçer küçük çizik çizin.
 
4 çay kaşığı çıkacak şekilde maydanozları iyice doğrayın ve bir kenara ayırın. Kalan maydanozları, geniş bir kasede soğan ve balık suyu ile karıştırın. 
 
Barbunyaları tuz ve karabiber ile harmanlayın. 2 yemek kaşığı margarini yanmaz bir tavada orta-yüksek dereceli ısıda kızdırın. 4 adet barbunyayı, üzerini çizdiğiniz tarafları tava yüzeyine değecek şekilde yerleştirin ve iki dakika pişirin. Sonra balıkları çevirip, 1 çay kaşığı sarımsak ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kadar balıkları pişirin. Üzerine 2 çay kaşığı doğranmış maydanozu ekleyin. Kalan 4 balığı da aynı şekilde pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tavada Sarımsaklı Barbunya Tarifleri Ahtapot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |