Hamsi
 
2-3 Patates
 
Kuru soğan
 
Sarımsak
 
Zeytinyağı
 
Domates
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Limon suyu
 
Yarım su bardağı su
 
Pul biber
 
3-4 defne yaprağı
 
 
Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Dilimleyin, ancak dilimler çok ince olursa çabuk pişer, kalın olursa az pişer, bu yüzden orta karar yapmaya özen gösterin.
 
Tercihen dibi yapışmayacak yapıya sahip bir tava, ya da tencere seçin, altına biraz sıvı yağ sürün. Patatesleri tencerenin dibine ekleyin, üzerine soğanları, sonra da hamsileri ekleyin. Dilim dilim doğradığınız domatesleri, en üste yerleştirin. Böylece pişme sıralarına göre uygun şekilde malzemeler tencerede yerlerini almış olacak.
 
Tercihen bir limonu alarak, ince ince doğrayabilir, en son katman olarak malzemelerin üzerine yerleştirebilirsiniz. Veya limonu yemek piştikten sonra üzerine sıkabilirsiniz, bu size kalmış. Her şey hazır olduğunda, önceden hazırladığınız yarım bardak suyu, tuz, karabiber, tercihen iki diş döğülmüş sarımsak gibi baharatları da ekleyin. Bu malzemeleri hamsilerin üzerinde eşit şekilde dağıtın. Şimdi tencerenizi ocağa koyun, orta ateşte pişirin. Su kaynadıktan sonra, maydanozları ekleyebilir, altını kısık ateşte tutarak bir yarım saat daha pişirmeye devam edebilirsiniz.
 
 
 
  
 |