| 
 
 
 | 
Tavada Jalepeno Biberli Horoz Sarma | 
  | 
OYA CAN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2013 
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91477 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2013 
1,495 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram horoz fileto
 
50 gram jalepeno biber
 
1 adet sarı ya da kırmızı dolmalık biber
 
1 adet 1 yeşil dolmalık biber
 
1 orta boy soğan
 
4 adet tortilla ekmeği 
 
Yarım su bardağı kaşar rendesi
 
1 yemek kaşığı salça
 
3 yemek kaşığı margarin
 
1 tatlı kaşığı karabiber 
 
Tuz
 
 
Soğanı, biberleri ve horozu julyen (uzun uzun) kesin.
 
Tavada margarin içinde soğan, horoz eti ve dolmalık biberleri soteleyin.
 
Suyunu çekince jalepeno biberleri ekleyin. Tuz ve karabiberleyip karıştırın. Ilımaya bırakın.
 
Tortilla ekmeği içine soteden koyarak sarın. Sarmaları tavaya dizin. 
 
Başka bir tavada salçayı sana yağda kavururken kaşar peyniri rendesini üzerine döküp eritin. 3 yemek kaşığı kadar suyla sulandırın. Bu sosu tavadaki sarmaların
 
üzerine gezdirerek dökün. 
 
Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte, kaşar eriyinceye kadar pişirin. 
 
Sarmaları ikiye bölerek servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |