2 su bardağı ılık su
 
1 adet yaş maya
 
1 tutam toz şeker
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
2 adet domates
 
Yarım kg kıyma
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Ilık su, maya, şeker eritilir. Üzerine yağ, tuz ve un konur, serte yakın bir hamur yapılır. 1 saat dinlendirilir. Bu arada iç hazırlanır. Yağda ince kıyılmış soğan çevrilir. Üzerine kıyma katılır, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Üzerine rende domates katılır, tuz serpilir. 5-6 dakika daha kavrulur. Hamur 6 eşit parçaya bölünür. Oklavayla ince açılır. Kıymalı iç açılan hamurların yarılarına gelecek şekilde paylaştırılır. Kalan kısım üzerine kapatılır, kenarlarına bastırılır, Az yağlı teflon tavada iki yüzü pembe renkte kızartılır.
  
 |