| 
 
 
 | 
Tavada Bayat Ekmekli Gözleme | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87835 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2013 
4,197 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Serap Gök Timur
 
 
Yarım bayat somun ekmek
 
Aldığı kadar un
 
Tuz
 
İçi:
 
Bir tutam maydanoz
 
1 soğan
 
500gr lor peyniri
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
 
İlk başta iç malzeme için maydanozlar doğranır. Soğanlar da ince ince doğranıp biraz tuzla ovalanır. Doğranan malzemeler ve zeytinyağı lor peynirine eklenip karıştırılır. Bayat ekmek biraz su ile ıslanıp ezilir. Üzerine biraz da un eklenerek hamur kıvamına getirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Unlanarak servis tabağı büyüklüğünde açılır. İçerisine yarısına gelmek üzere iç malzeme yayılır. Diğer yarısı da üzerine kapatılıp kenarları yapıştırılır. Orta ateşte ısınmış yağsız teflon tavada arkalı önlü pişirilir. İstenirse daha sonra üzerine tereyağ sürülerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |