Bayatlamış bir pide ekmeği
 
1 su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
Yarım kabartma tozu
 
Bir kaç tek maydanoz
 
50 gram kaşar peyniri
 
50 gram beyaz peynir
 
 
Bayat ekmekleri küçük parçalara ayırın.
 
Bir kabın içine ise sütü, sıvı yağını, tuzu ve kabartma tozunu ilave ederek çırpın.
 
Tüm malzemeler iç içe geçene kadar karıştırma işlemine devam edin.
 
Tavayı yağlayıp ocağa koyun.
 
Bayatlamış ekmeklere bir yemek kaşığı su döküp yoğurun.
 
Akabinde parça parça avucunuza alıp karışıma batırın.
 
Tavaya dizin. Üzerine peynir ve maydanoz karışımını koyun.
 
Kalan bayat ekmekleri de yine batırıp üzerine koyun.
 
Bir kapak yardımıyla tavada böreği ters çevirin.
 
En son ise bir tabağa alın. Servise hazır!
 
 
 
  
 |