6 adet orta boy patates
 
2 adet yumurta
 
1 demet maydanoz
 
1 adet kuru soğan
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
Kıvam alana kadar un
 
Karabiber
 
Tuz
 
Az sıvıyağ
 
 
Soğan rendelenir. Üzerine haşlanmış, rendelenmiş patates eklenir, pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırılır. Sonra yumurta, kıyılmış maydanoz, yoğurt, tuz, karabiber katılır. Homojen olacak şekilde karıştırdıktan sonra kaşıkla alınabilecek kıvama gelene kadar un katılır, karıştırılır. Teflon tavaya az yağ konur. Çay tabağı çapında harç bırakılır. İki yüzü pembe renkte kızartılır. Kağıt havluya çıkarılır. Et yemeklerinin yanında garnitür olarak verilebilir.
  
 |