Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İç Anadolu Yemekleri > Tava Lokumu (Eskişehir) (1 adet - 49,644 defa bakıldı)

Tava Lokumu (Eskişehir)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tava Lokumu (Eskişehir)

garagız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.04.2012
Mesajlar: 70
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc75231
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2012
6,575 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket yaş maya
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Alabildiği kadar un
İçi için:
2 adet patates
Yarım kg kıyma
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Hamur hazırlamak için ılık su ve maya yoğurma kabına konur, parmak uçlarıyla eritilir. Yağ, tuz ve yumuşak bir hamur olana kadar un eklenerek yoğrulur. 1 saat kadar dinlenmeye bırakılır. İç için kıyma bir tavaya konur, kendi yağıyla 5 dakika kavurduktan sonra tereyağı eklenir. Suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Haşlanan ve ezilen patatesler katılır. Tuz ve karabiber eklenir. Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alınır, parmaklar yağlanarak elde çay tabağı kadar açılır. Ortasına iç konur, bohça gibi kapatılır. Yağlanmış tepsiye sıkı sıkı yerleştirilir. Üzerine sıvıyağ sürülür. 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.






Tava Lokumu (Eskişehir) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri



(1 adet Tava Lokumu (Eskişehir) 49,644 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort