|
|
TAVA EKMEKLE KANEPE YAPIMI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80201
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2012
1,850 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tava ekmeği (boyu 28 santim, eni 11 santim)
1) Keskin bir bıçakla enine ve boyuna gayet hafif olarak ekmeğin kabuklarını kesip atınız. Sonra ekmeği 5 milim kalınlığında boyuna dilimleyiniz. Ekmekten 11 dilim çıkacaktır.
2) Üzerine rutubetli bir bez örtünüz.
3) Bir dilim ekmeği masanın üzerine koyunuz. Bir paletle hazırlamış olduğunuz yağdan düzgünce bir kâğıt kalınlığında ekmeğin üzerine sürünüz.
4) Ekmeğin üzerine ince kesilmiş dil veya salam veya rosbifi boydan boya döşeyiniz.
5) Hafif üzerine bastırıp bir tahtanın üstüne altüst çeviriniz ve kenarından taşan parça etleri ekmeğin iki kenarınq eşit olarak düzgünce kesiniz. Ekmeği tekrar çeviriniz.
6) Şimdi keskin bir bıçakla, bir cetveli mastar yaparak, üzeri döşeli ekmeğin boyuna 3'er santim ara ile dilimleyiniz. Sonra enine 3'er santim ara ile dilimleyiniz. Üzerlerine zevkinize göre garnitür koyarak dizip, servis yapınız.
Not: Kanepeyi yağlamak için: 250 gram tereyağı veya margarini bir yumurta çırpma teliyle karıştırarak iyice köpürtünüz. Böylece yağ kolay sürülür, sertleşmez; sert yağı ekmeğin üzerine sürmek güçtür. Bir dilimden 9 kanepe çıkar.
|
|
TAVA EKMEKLE KANEPE YAPIMI Tarifleri Dürüm Tarifleri
|
|